Sunday, September 14, 2014

Jak jsem pekla další super Candy Bar

Zrovna jsem se vrátila domů po třetím dni, který jsme s Terezkou strávily aktivním zařizováním Candy Baru na včerejší svatbu a přiznám se bez mučení - jsem unavená. Zároveň jsem toho ale plná a navíc po měsíční odmlce, kdy jsem si jednoduše potřebovala dát od blogu pauzu, cítím, že tohle je dobrá příležitost zase začít. Psát o něčem, co mě baví a co mi dělá radost.



Candy Bar jsme tentokrát připravovaly pro slovenský pár. Budoucí nevěsta nám poprvé napsala někdy začátkem června, takže jsme o ní věděly poměrně dlouho. Před svatbou jsme se s B. sešly dvakrát. Poprvé ještě v červnu, kdy jsme mluvily o tom, jakou má zhruba představu, co všechno by tam chtěla a nechtěla mít a taky jsme se domluvily na tom, že budeme s Terezkou (takže hlavně Terezka :)) zařizovat i kytky a celkovou dekoraci na hostině. Mělo to být takové naše "poprvé", ale Terezka kytkám rozumí, baví ji s nima pracovat a má cit, tak jsme do toho šly. Podruhé jsme se sešly koncem srpna, jen necelé dva dny po tom, co jsem se plná dojmů a stálé létající trochu "mimo" vrátila z mé dovolené v ČR a SR. Na tuto schůzku jsem napekla kokosový a citronový cupcake a pár pusinek. S kokosovým jsem se tehdy moc netrefila, to když jsem zjistila, že ani ženich ani nevěsta kokosu zrovna neholdují. S citronovým, který jsem dochutila mákem a povidly, to už bylo trochu lepší a byl jedním ze tří příchutí, které si nakonec na svatbu vybraly.

přípravy .. :)
Terezčina záležitost :).
Svatba byla v bílo-stříbrných barvách a protože si B. a R. vybrali i čokoládové cupcaky, nakonec se do ní zakomponovalo ještě malinko černé, což se nakonec ukázalo jako super věc, protože pak celý ten Candy Bar tak trochu "prokoukl" :).

Co se týče pečení, oproti minulému Candy Baru se tentokrát žádné větší drama nekonalo. Za zmínku stojí snad jen to, že když jsem ve vodní lázni připravovala bílky na sněhové pusinky, mísa z ničeho nic praskla a všech 7 bílků se vylilo do vody a musela jsem tedy začít znovu. Což bylo nepříjemné, ale vlastně se nic tak hrozného nestalo.

salted caramel k makronkám.
recept tady
makronky "in the process"
Makronky se tentokrát podařily napoprvé. Místo 90g bílků, což je taková běžná dávka, ze které vyjde 20-25 makronek, jsem zkusila použít rovnou 180g, abych to celé nemusela opakovat dvakrát, a zjistila jsem, že to jde. To mě moc potěšilo, protože mi to do budoucna o dost urychlí celý proces. V případě, že tedy všechny vyjdou vždycky napoprvé, že jo :). Stejně si pořád tak trochu myslím, že konkrétně u makronek mi nejvíc pomáhá přítomnost Radana. :)

Ani cake pops mě tentokrát nerozhodily. Možná to bylo tím, že jsem k nim už dopředu nepřistupovala s "despektem". Vlastně to určitě bylo tím :) A pravděpodobně pomohla i vhodnější čokoláda. Ozdobené byly jen jemňounce a těší mě, že jsem tedy snad tuto svou "cake popovou kletbu", která mě provázela každým Candy Barem, prolomila. Stejně jsem si ji vytvořila jen ve své hlavě :).

Nejvíc jsem se vyhrála na cupcacích. S Terezkou jsme vyrobily několik marcipánových kytek a v době, kdy Terezka aranžovala květiny, jsem já měla dost času na dekoraci cupcaků. Využily jsme hodně stuh, mašliček, hodně různých perliček a neskromně se přiznám, že na design většiny cupcaků jsem docela hrdá :). Co na ně říkáte vy?



Oproti jiným Candy Barům, které jsme už připravovaly, tento zabral nejvíce času. Svatba se konala skoro hodinu autem od Osla a asi bychom ho nemohly realizovat, kdyby nás na to místo vždycky neměl kdo odvést a pak zase přivést zpátky. Celkem jsme tam takto jely třikrát a dohromady jen tímto strávily skoro 13 hodin, což se možná nezdá, ale je to docela dost. Mně pak hodně času zabralo pečení a nákup všech ingrediencí a myslím, že Terezka strávila minimálně stejný čas sháněním všech možných dekorací a květin. Je tu ale jedna podstatná věc - moc nás to bavilo. A to je asi v konečném důsledku to nejdůležitější. Popravdě, díky tomu, co jsme tentokrát vytvořily, se do mě nalila zase nová energie a chuť pokračovat. Jedním z důvodů je to, že cítím a vidím, jak se s každým dalším Candy Barem zlepšujeme a zároveň vím, že je ještě tolik prostoru na "růst". A to je dobrý pocit. :)


Co na náš Candy Bar říkáte vy? Dejte mi vědět, prosím. Těším se. :)

recepty, které jsem použila na tento Candy Bar a už jsou na blogu

cake pops
čokoládové cupcaky
citronové cupcaky
limetkové makronky

recepty, které jsem použila na tento Candy Bar a ještě nejsou na blogu (ale budou)

pistáciové cupcaky
salted caramel makronky

Důlěžité odkazy :)

web: www.candybaroslo.com
facebook: https://www.facebook.com/CandyBarOslo
instagram: http://instagram.com/candybaroslo

Terezčin blog: www.terezainoslo.blogspot.no

další candy barové články:
jeden
druhý


Terezčiny krásné pugéty.



1 comment:

  1. To je nádhera, Terezko. Jednou si vás objednám na svatbu (doufám, že ne ještě ne hned, ale někdy :))

    ReplyDelete