Thursday, August 13, 2015

Letavy 2015: Bez názvu, musím letět!!

Odřená kolena, kopance do hlavy a spoustu ladných i méně ladných pohybů. Tak letos vypadá naše taneční dílna. Urvala jsem si kousíček času o přestávce, abych vám o tom napsala. Přehřívá se mi počítač i hlava, tak asi jen krátce. Letošní Letavy nemají chybu. Teď jsme dofotili skupinovou fotku, na počest třicátých narozenin (Letav) jsme i vypustili balónky a momentálne se vedle mě v bazénu odehrává "LetavBal" ... Připojená jsem na LetaWIFI a ráno si dáváme k snídani KoKávu, protože se nacházíme na Kokavě. Letavy jsou takový samostatný svět. Vlastně mi to došlo před pár dny - co je na Letavách tak výjímečné. Prostě jsme tu "vytržení z reality". Internety používáme minimálně, večer si nejdeme lehnout s knížkou nebo notebookem do postele, ale do rána tancujeme, popíjíme Černou Perlu a vyprávíme si naše životní příběhy a zkušenosti ... a nebo jen tak jsme, spolu... a pak ráno vstaneme, jdeme každý na svou dílnu a tvoříme. To je celé kouzlo... a pak si celý rok kousek tohoto "kouzla" nosíme v sobě. Do dalších Letav.

Musím už pomalu končit nebo mi ten notebook vybuchne a já taky. Tak ještě přepis mého "SweetMelange okénka". Partnerskou poradnu Sehnalová-Furiel nechám na příští článek, budete to mít všechno pohromadě, jo? :)



Sdrce taneční dílny
Z včerejšího karnevalu ...

Letavské SweetMelange 

(10.8.15)


Kůžička řádné propečená, chirurgicky přesně nadávkované kopečky glazírované rýže a překvapivá škála chutí - Ipelská kuchyně nastavuje novou úroveň gastronomického požitku. Retro plating (= způsob servírování) kompozičně připomíná vlnu gastro-punku z východoberlínských vývařoven. Ironické umístění kompotových broskví už jen podtrhuje procítěný kontrast tradice a inovace. Plnému počtu bodů brání pouze nedostatečně vykomunikovaný fair-trade původ rýže. Můj verdikt: 4/5 cupcaků. 

(11.8.15)


Atraktivní fúze tvarů a hmoty, dnešní kulinářský zážitek měl potenciál zaujmout, ale ve výsledku neuspokojil. Karmínová zálivka svým glykemickým indexem připomínala polévku, ale nenechala jsem se nachytat a demonstativně jsem se jí vyhnula. Výzvu hlavního jídla jsem ale přijala, a sametová konzistence vroubkovaných makarónů mě ve spojení se smetanovým výbuchem přivedla do transu. Radan mi doporučil, abych z hodnocení strhla půl cupcaku, protože se po dojedení cítil víc hladový, než před jídlem. Takže ve výsledku je to 2,5/5 cupcaků.

(12.8.15)


Fikaný způsob, jak uměle zvýšit zájem o polévku dnes objevili v Ipelské kuchyni - druhé jídlo se totiž vymykalo všem představám o chuti, vůni i vzhledu. "Hele, ono to není zas tak hnusný", řekla jsem při prvním soustu a nechala se unést takovou exotickou přílohou, kterou tu nazývají tarhoňa. Hned další sousto mě však vytrhlo z omylu a po pár zoufalých pokusech jsem se raději vrátila ještě pro jedu porci polévky. Od nejhoršího hodnocení dnešní večeři zachránila pouze odvaha položit na to všechno ještě i povadlou kyselou okurku. 0,5/5 cupcaku, nedoporučuju. 


2 comments:

  1. Terezko, tak si vše užívejte, ať můžeš to kouzlo čerpat celý rok ... věřím, že je to tam bezvadný ...
    Jarka

    ReplyDelete
  2. tak tohle tvoje hodnocení mě fakt baví, směju se nahlas a muž na mě jenom nevěřícně zírá :-D

    ReplyDelete