Wednesday, December 5, 2012

Gnocchi s tuňákem

Na to, jak mě všeobecně baví vařit a péct, tak se k tomu v Praze dostanu a vůbec dokopu málokdy. Přiznám se, že mě dost ovlivňuje stav kuchyně. Nejradši vařím doma. Naše kuchyň je velká tak akorát, praktická, všechno mám po ruce, hrnců, misek a pánviček mám kolik potřebuju a celkově se mi líbí styl, jakým je vymyšlená. Až budu velká, tak bych chtěla podobnou, jen ještě víc "vylepšenou" - s velkou "pracovní" plochou uprostřed a s hrnci a pánvičkami zavešenými podél té plochy. Nebo tak nějak.

Potom ráda vařím i v Oslu. Je to kolejní kuchyň, ale je v ní spoustu světla, všechny talíře, hrnce a pánvičky jsou vidět (jsou poskládané v otevřených policích) a prostoru je dost ..

Jen tady v Praze - kde paradoxně trávím nejvíc času, mě to prostě nebaví. V kuchyni je tma, málo prostoru na přípravu, málo hrnců a dodneška nevím, jak se zapíná plynová trouba, takže nic nemůžu péct. Přiznávám, že to poslední je trošku moje chyba..

Každopádně, jednou za čas něco uvařím. Většinou se jedná o něco (až příliš) jednoduchého a není tomu jinak ani dnes. Ne vždy je ale chuť a čas vařit něco složitého, tak sem svůj recept na "bramborové noky" (ne knedlíky! :)) s (vděčným) tuňákem dám. Samozřejmě by bylo nejlepší, kdybych si noky udělala sama, ale opravdu se mi tady do toho nechce. Tak snad příště :).


Recept

celkový čas strávený v kuchyni: asi 30min :)
porce: 3-4


1 cibule
4 stroužky česneku
1 červená paprika
1 konzerva tuňáka v olivovém oleji
450g gnocchi
250ml rajčatového protlaku
bazalka, italské koření
sůl
sýr na posypání (něco na způsob parmazánu, já použila jeho levnější variantu - což teda vlastně není parmazán, ale chuťově je to dobré)

postup
1. V hrnci nechte vodu přivést k varu, osolte.
2. Mezitím si nakrájejte na kousky cibuli a na troše oleje z tuňáka ji orestujte. Nakrájejte na kostičky papriku a po chvíli, až cibule trošku zesklovatí, ji přidejte do pánvičky. Po chvíli přidejte česnek, tuňáka a rajčatový protlak. Okořeňte podle chuti, nejlepší je na bázi bazalky, tymiánu, oregana.
3. Do vařící vody nasypte gnocchi a vařte je asi 2 minuty (nebo podle toho, jak je napsáno na obalu). Že jsou hotové poznáte taky tak, že vyplavou na povrch.
4. Sceděné gnocchi nasypte do omáčky a promíchejte. Podávejte s trochou sýra a případně nějakou zeleninou. Dobrou chuť :).



4 comments:

  1. Hey There. I found your weblog the use of msn. This is a really smartly
    written article. I'll make sure to bookmark it and come back to read extra of your useful info. Thanks for the post. I'll
    certainly return.
    Here is my page : instagram followers

    ReplyDelete
  2. Jednoduché a dobré, potřebovala jsem dojíst gnochi z ledničky, tak jsem to vyzkoušela a jsem moc spokojená :) díky za tip!

    ReplyDelete