Na blogu mám jeden recept na "cake-style" brownies, ten najdete tady.
Jaký typ máte radši vy? :)
Tento recept najdete na BBC good food tady / EN: The recipe is from BBC food and you can find it here.
Recept
Na jeden pekáček 26x15 nebo čtvercový 20x20cca 16ks
doba přípravy: 30-40min
doba pečení: 20-25min
165g másla
200g hořké čokolády (70%)
3 celé vejce
2 žloutky
1 lžička vanilkového extraktu
160g cukru
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce kvalitního kakaa
špetka soli
140g čokoládových sušenek (v původním receptu jsou Oreo, já jsem použila čokoládové Bixit, ale můžete použít vaše oblíbené :))
postup
1. Předehřejte troubu na 180 C. Nachystejte si všechny ingredience. Odvažte máslo a vhoďte do rendlíku, čokoládu si nalamte na malé kousky, odvažte si cukr, rozklepněte vajíčka. Formu, ve které budete brownies péct vymažte máslem a vyložte papírem na pečení.
2. Rozpusťte máslo a v momentě, kdy začne vřít, stáhněte z plotny, vsypte do něj čokoládu, promíchejte a nechte stát.
3. Vyšlehejte dohromady všechny vajíčka (celé + žloutky) s vanilkovým extraktem. V momentě, kdy začnou vajíčka vypadat nadýchaně, přidejte nadvakrát cukr. Sypte ho ale jen na okraj mísy, aby vám sníh nespadl. Když bude všechno krásně spojené a nadýchané, přilijte do sněhové směsi rozpuštěnou čokoládu s máslem, ale opět jen po straně. Vemte vařečku a opatrně začněte čokoládu vmíchávat do (skoro) sněhu. Přidejte prosátou mouku, kakao a špětku soli a znovu opatrně promíchejte. Nakonec jemně vmíchejte ještě nalámané sušenky.
4. Přelijte do formy, posypte zbytkem sušenek a dejte do trouby na 20-25min, ale sledujte, aby se vám brownies nepřepekly, na dotek by měly být po vyndání stále měkké.
5. Nechte kompletně vychladnout a potom nakrájejte do požadovaných čtverečků/tvarů.
6. Úžasné jsou jen tak, nebo se sklenicí mléka nebo kávy/kakaa. Dobrou chuť.
Brownies jsem pekla jednou a nic nedopadlo tak katastrofálně - ve finále to stejně ani nikomu nechutnalo - moc sladké a lepivé :)
ReplyDeleteAle pěkný styling fotky :)
ReplyDeleteto fakt zbožňujuuu ♥ :))
ReplyDeleteO tomhle rozlišení jsem nikdy neslyšela, ale podle popisu bych preferovala fudge :)
ReplyDeleteLeni, tak si to zkus vyhledat, těch typů je ještě mnohem víc, tyhle dva jsou základní :). A fudge je prostě fakt lepší :) (teda, jasně, subjetivní preference, ale i mi přijde mnohem populárnější)
DeleteZkoušela jsem je péct z poloviční dávky, jen mouky jsou omylem dala stejné množství, jako píšeš - tak mi vznikl asi cake brownie :)) nicméně ale moc dobrý recept..
ReplyDelete