Saturday, February 14, 2015

Jak jsme se projedli Valentýnem

Sedím na sedačce, nohama si podepírám notebook a jsem trochu přejezená. Radan si zrovna pustil hru, potom, co jsme si asi hodinu horlivě vyprávěli, co všechno bych mohla na tento blog přidávat a pokud se do toho opravdu pustíme, tak to bude velká zábava a vy se máte na co těšit. Myslím. Doufám. :)

Dnes je Valentýn. A dnes s Radanem oslavujeme tři a půl roku spolu. Tři a půl roku. Nevím moc, co víc k tomu psát. Láska mezi námi dvěma poletuje stále intenzivně a hlavně je živá, v pohybu. A přesně taková, jaká je, je dokonalá. Nenahraditelná.

Měli jsme krásný den. A já bych ho s vámi, hlavně pomocí fotek, chtěla sdílet ... :)




RÁNO

Ráno mě Radan překvapil dárkem. Krásným, milým, z lásky. Koupil mi parfém Miss Dior (Blooming Bouquet) a když mi vyprávěl, jak ho vybíral, dost jsem se nasmála. Kupoval ho na letišti v Praze a trvalo mu to prý asi hodinu, protože se mu ke mně žádná vůně dost nehodila. Prodavačky už prý ke konci byly dost vyčerpané, tak věřím, že měly radost, když si pak nakonec vybral. Strefil se. K Miss Dior jsem si sice nikdy předtím ani nečuchala, ale o to víc mám radost. Flakonek je jednoduchý, elegantní a zároveň cute a ta vůně je přesně taková, jakou mám ráda. Svěží, čistá a trochu ovocná. No a tím tří a půl srdíčkem, co mi Radan nakreslil, to vyhrál úplně.


Pak jsme se pustili do snídaně. Na pinterestu jsem před pár dny viděla fotku vajíčka ve tvaru srdíčka. Trošku klišé, ale já mám klišé ráda, zvlášť když je takto roztomilé a vyrobené z lásky. :) Jak na to jsme si našli na youtube a výsledná srdíčka se nám jedly moc dobře :)






Ovoce, dort, co jsem před pár dny pekla a semla, což je tradiční skandinávská sladkost populární hlavně v období masopustu (skvělý recept na semlu najdete u Děvčete u plotny), kterou jsem si včera přinesla z práce, už byly jen takovou třešničkou na dortu. I když výbornou.




ODPOLEDNE

Po skvělém brunchi následovalo chystání se na výlet. Nejdřív byl v plánu Drammen, potom Tønsberg, ale nakonec jsme se vydali do nedaleké Sandviky, což je město, které je v podstatě téměř propojené s Oslem. Tudíž žádný výlet do dalekých neznámých míst se nekonal, ale i tak jsem poprvé v Norsku jela vlakem (je to dost podobné jako u nás :)) a odjet na chvíli z Osla bylo moc fajn,

Sandvika není velká a v podstatě drtivou část města tvoří nákupní středisko. Obrovské. Čast Valentýna strávená v nákupní zóně - další klišé. Check. :)

Květiny byly na každém kroku ...



Koupili jsme si makronky od Sebastiena Bruna, tentokrát pistáciovou a čajovou a obě byly vynikající, i když ... já mám občas pocit, že ty co si upeču sama jsou stejně nejlepší :))



A pak jsme šli do kavárny, která se jmenuje Kanel tedy skořice. Je to jediná kavárna široko daleko, pokud nepočítáte ty, které jsou v rámci toho nákupního centra. Byla úplně plná, ale moc se mi v ní líbilo. Dali jsme si cappucino a cupcake napůl. Jahodovej a moc dobrej. Radanovi se líbilo, že neměl tolik krému.







Fotky skvěle naaranžovaného jídla jsou super , ale občas je dobrý i "důkaz", že to pak i jíme :)

PODVEČER





... A po čtvrté jsme se vrátili vlakem zpátky do Osla. Měli jsme hlad. Už zase. Radan toužil po sushi, ale já na něm neměla chuť. Nevím, čím to je, dřív jsem mohla jíst sushi od rána do noci, ale v posledním asi půlroce mám na sushi chuť jen občas. Doufám, že se mi má permanentní chuť vrátí, protože ta Radanova nezmizela a občas tudíž zažíváme malá zklamání z jeho strany, když se rozhodujeme, kam se půjdeme najíst.

Nakonec jsme tramvají projeli nádhernou čtvrt Frogner až na Majorstuen a vydali se do naší oblíbené indické Curry & Ketchup. Jídlo tam mají na norské poměry hodně levné a je ho hodně. Máloco dokáže udělat Radanovi větší radost, než plný žaludek dobrého jídla. A mně koneckonců taky.

Když jsem fotila naan, který k nám na stůl dorazil o pár minut později, paní nebo slečna u vedlejšího stolu se na mě strašně mile a zároveň pobaveně usmívala. Vždycky si říkám, že musí být legrační z pohledu přihlížejících sledovat, jak fotím každý jeden talíř, někdy několikrát a z různých úhlů ... :) Dřív jsem se dost styděla, v poslední době už né, baví mě to a případně se zasměju taky.


VEČER

A už se vracím zpátky k tomu, kde jsem začala. Radan si nakonec hru nepustil, místo toho "browsuje" internet a čas od času mi přijde oznámení na mobil, že mi poslal odkaz na nějaké video. Podotýkám, že od sebe sedíme asi metr a půl. Mezi námi je rozdělaný balíček Smash!. Chuť na jídlo/sladké nás stále nepřešla...

... a to je dnes asi všechno. Valentýn Terezky a Radana. Jaký byl váš? Napíšete mi do komentářů nebo tak? :)

11 comments:

  1. My spolu s přítelem budeme na jaře pět let a podle toho, jak krásně píšeš o vás dvou, máme asi podobně krásný vztah :). Moc hezky se o tom čte :).
    My jsme dnes měli k pozdní snídani dort, který jsem upekla a který se při sundávání z pečícího papíru rozpadl (stává se ti to taky někdy? :D). O něco později jsme šli na dlouhou procházku Prahou, najedli jsme ve vietnamské restauraci, dali si kávu a skvělý cheesecake s borůvkami ve francouzské kavárně, a já jsem nakonec ještě neodolala, a procházku jsem zakončila bubble tea, na který občas dostanu chuť :).
    Podle tvých článků na mě působíš jako hrozně milá osoba a vždycky se těším na další :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jé, Terezko, děkuju za milý komentář a popsání vašeho dne, vypadá to, že jsme měli podobně příjemný den - plný jídla, pití, procházení se a lásky :). Jaký dort si pekla? Ještě se mi nestalo, že by se mi dort takto rozpadl, ale může to mít spoustu příčin (jen mě teď žádná nenapadá :D) .. každopádně, pokud byl dobrý, což asi byl, tak je to všechno v pořádku :)

      Jsem moc ráda, že jsou ti mé články (a i já :)) sympatické a doufám, že tě i ty další články budou těšit :).

      Měj se krásně, Terez

      Delete
    2. Pekla jsem dort podle kitchenette (http://kitchenette.cz/clanek/260-sametovy-cokoladovy-dort) a rozpadl se, když jsem snažila sundat ze spodní části pečící papír :D. Například u cheesecaku mívám taky občas problém ze sundáním toho papíru. Ale dobrý byl :) přítel ho má moc rád :)

      Měj se moc hezky Terez :)

      Delete
  2. Kdekdo by mohl o takovém Valentýnu snít! V Norsku to musí být úžasné!

    http://www.letsspeakwithchrisdoke.blogspot.cz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Chris, děkuju! :)

      Jaký byl tvůj Valentýn? :)

      Delete
    2. Nemám přítele, takže to pro mě byla obyčejná sobota. :) Ale vůbec mi to nevadilo.:)

      http://www.letsspeakwithchrisdoke.blogspot.cz/

      Delete
  3. Terezko, moc hezké čtení, takové milé a fotky taky. Kdysi jsem byla na dovolené v Norsku, tedy v Oslu a tak vždycky mě potěší fotky Osla. Frogner je moc pěkný. Mám tvůj blog moc ráda. Už je mi proti tobě dost let, jsem doma se starou maminkou, tak Valentýna moc neřeším. Ale kdysi jsme si s mým mužským, který už je tam nahoře, zašli na Valentýna na vínečko.
    Terezko, ať vám ta paráda spolu vydrží napořád....
    Jarka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jéé, Jarko, děkuju vám za milý komentář :). Oslo je krásné město, zvlášť, když si začnete všímat detailů, různých zákoutí a celkové atmosféry tady :). Kdy jste Oslo navštívila? Ptám se proto, že se to tu neustále mění, "roste", vyvíjí a možná to město, jak jste ho poznala vy, už já neznám :) .. Co se Valentýna týče, je to zase jen další den, když má člověk příležitost být "v souladu" a šířit lásku .. a jakou formu si už vybereme, je docela na nás :)... Z komentáře na mě působíte tak hezky pokojně a spokojeně ...

      Děkuju moc a mějte se krásně, Tereza

      Delete
  4. Terezko, jak píšeš, věřím, že zákoutí Osla jsou krásná. O tom vůbec nepochybuju. Já jsem byla v Oslu v roce 1981 - neuvěřitelné jak to letí. Musím se tomu usmívat. Věřím, že je to úplně nové město, i když to jádro zůstává. Mně se Oslo a jeho atmosféra už tenkrát moc líbila - prostě pohoda. Víš, když píšeš, tak tam trošku chodím taky a užívám si to - všechno i ty kavárničky - ňam ňam.
    Co se Valentýna týče, je to zase jen další den, kdy má člověk příležitost být "v souladu" a šířit lásku - moc hezky si to napsala Terezko.
    Mějte se hezky a těším se na další tvoje psaní a fotky.
    Jarka

    ReplyDelete
  5. .... Terezko můžeš mi klidně tykat ...Jarka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak jo! Děkuju! :) Měj se hezky a těším se na další komentáře a poznatky :) Tereza

      Delete