Recept / Recipe
doba přípravy/ preparation time: 60-70min
Tortilly / Tortillas (8ks)
2 hrnky celozrnné mouky (nebo hrubé) + na pomoučení / 2 cups of whole wheat flour (or all-purpose)
3 lžíce olivového oleje / 3 tablespoons of olive oil
1 lžička soli / 1 teaspoon of salt
3/4 hrnku vody / 3/4 cup of water
8 stroužků česneku / 8 cloves of garlic
1. Prosejte mouku se solí, přidejte olivový olej a postupně vodu a hněťte dokud nevznikne pevné, trošku tahavé těsto. Rozdělte na 8 kousků a nechte asi 10min odpočinout při pokojové teplotě.
EN: Sift flour with salt, add olive oil and water gradually and knead until a firm, slightly stretching dough. Divide into 8 pieces and let rest for about 10 minutes at room temperature.
2. Do každého kousku přidejte nastrouhaný stroužek česneku (nebude to v tortille až tak moc cítit, ale dodá jí to lepší chuť). Válečkem rozválejte každý kousek do tvaru tortilly. Rozehřejte nepřilnavou pánev a nasucho z každé strany minutu-dvě těsto opečte.
EN: Add grated clove of garlic into each piece of dough (you will not feel the garlic so much but tortilla will still get better flavor). Roll out each piece of dough into a tortilla shape. Heat a non-stick pan and each side of tortilla bake for one or two minutes.
Guacamole
1 avokádo / 1 avocado
1/2 ks cibule / 1/2 of onion
1 rajče / 1 tomato
2 lžičky citronové šťávy / 2 teaspoons of lemon juice
2 stroužky česneku / 2 cloves of garlic
sůl / salt
pepř / pepper
1. Rozmixujte avokádo tyčovým mixérem (nebo pokud nemáte, tak jako já, tak vidličkou), přidejte na velmi jemno nakrájenou cibuli, rajčata, strouhaný česnek, šťávu z citronu, sůl a pepř. Dejte vychladit do ledničky.
EN: Blend the avocado with rod mixer (or if you do not have this mixes, just like me, use fork), add very finely chopped onions, tomatoes, grated garlic, lemon juice, salt and pepper. Let it cool in the refrigerator.
Maso / Meat
350g vepřové krkovice s kostí - cca 2 steaky (nebo jiného masa, ale je lepší trošku tučnější kvůli šťavnatosti) / 350g of pork meat - approx. 2 steaks (it´s up to you which piece but it´s better with little bit of fat because of juiciness
sůl / salt
pepř/ pepper
1 lžička červené papriky / 1 teaspoon of red paprika
1 lžička kari / 1 teaspoon of curry powder
1 lžíce olivového oleje / 1 tablespoon of olive oil
1. Steaky osolte, opepřete a okořeňte a na olivovém oleji orestujte, z každé strany tak 6-7min, tak, že budou dostatečně propečené, ale stále šťavnaté. Potom nakrájejte na kousky a připravte k přípravě na tortilly.
EN: Season you steaks with salt, pepper and other spices and fry on little bit of olive oil for about 6-7min from each side, so the steaks are enough cooked but still juicy. Then cut the meat into pieces and get it ready for preparing the final tortillas.
Další suroviny / Additional ingredients
8 lžíc smetany / 8 tablespoons of cream
lístky libovolného salátu / leafs of lettuce (of your choice)
1/4 cibule, na jemno nakrájená / 1/4 of onion, finely chopped
sýr / cheese
1. Na tortillu postupně dejte smetanu, guacamole, maso, malinko nasekané cibule, salát a trošku strouhaného sýra. Zabalte a můžete podávat. Dobrou chuť. :)
EN: Take tortilla and gradually put cream, guacamole, meat, a little bit of chopped onion, lettuce a shredded cheese. Wrap and serve. Enjoy :).
No comments:
Post a Comment