... jen to vůbec neznamená, že se vyhnete tělesným projevům jako je bušení srdce nebo pocit "zkaženého žaludku". Ani se nevyhnete těm myšlenkám a možná i sebelítosti a nebo naopak naštvanosti .. už to ale nebývá tak intenzivní, už se v tom tolik nevyžíváte, protože jednoduše přijímáte věci takové, jaké jsou ...
Co ale taky pomáhá je cukr, samozřejmě! Teda on možná nepomáhá až tak moc dlouhodobě, ale v TEN okamžik zaručeně :)). A co třeba v lívancové podobě? Se skořící a s jablíčkama a s ořechama? :)
Recept
V mléku je trochu skořice, nebojte :)) |
4 lívance
celkova doba přípravy: cca půl hodiny
25g cukru
25g rozpuštěného másla
130g hladké mouky
1 vejce
185ml mléka
1 vrchovatá lžička skořice
1 lžička vanilkového extraktu
1/2 lžičky prášku do perníku/a nebo do pečiva
4 malá nastrouhaná jablíčka
trocha skořice skořice
pár nastrouhaných vlašských ořechů
2-3 lžičky medu
postup
1. Na mírném ohni nechte rozpustit máslo. Mezitím si v míse rozkvedlejte vejce s mlékem a pak postupně přimíchávejte všechny ostatní ingredience, máslo nakonec, a míchejte tak dlouho, dokud se všechny ingredience nespojí a nevznikne tekuté, ale v podstatě docela hutné těsto.
2. Rozpalte nepřilnavou pánev a nalijte na ni necelý šufánek těsta. Po 3-4 minutách začne těsto dělat bubliny, tak lívanec otočte a opékejte další cca 2 minuty.
3. Mezitím si nastrouhejte jablíčka, smíchejte s troškou skořice a pak jimi poklaďte jeden lívanec. Zakápněte medem a nastrouhejte trochu ořechů a "přiklopte" druhým lívancem a celý "zdobící" postup zopakujte. Dobrou chuť :)
Super...diky za tip :))
ReplyDeleteVyborne!!Delala jsem rovnou dvojitou davku.:-)
ReplyDelete