Sunday, August 9, 2015

Letavy jsou týdnem, kdy je možné všechno, a to co je možné, to se děje... :)

Cesta na Letavy byla strastiplná, ale jsme tu, ještě to oficiálně nezačalo, ale je tu nádherně. Letavy jsou týdnem, kdy je možné všechno, a to co je možné, to se děje.

Přiznám se, že kdykoliv chci psát o Letavách, docházejí mi slova, jenomže když to takto napíšu, zní to jako největší klišé na světě - "to se nedá popsat". Tak proč o tom vůbec psát? Asi proto, že Letavy jsou fakt výjimečný týden, co víc, je to podstatná součást (našich) životů.

Cokoliv, co se v životě děje, má svůj nepostradatelný význam a Letavy jsou jednou z těch událostí, která se prostě zaryje hluboko a ta energie, co tu proudí je přítomná ve všem, co se děje. Kdybych kdysi před sedmi lety poprvé nejela na Letavy kvůli své první velké platonické lásce, pravděpodobně bych o pár let později nepoznala Radana a kdybych nepoznala Radana, pravděpodonost, že bych dnes žila v Oslu je vcelku minimální. Náš život je sled situací a událostí a je vždycky naše, jak k nim přistoupíme a jakou cestou se vydáme. Všechny možnosti jsou "správně" a hlavně jsou neustále v pohybu. Málokterá situace je neměnná a je osvobozující vědět a být v souladu s tím, že jsme plně odpovědní za "svůj život" a hlavně že spoluvytváříme to, co se děje. Ale víte co? Dostala jsem se úplně mimo Letavy a začala s "nevyžádanými postřehy a radami". Tak to teď nechám tak.

Napíšu ještě, že letos budu do "letavského deníku", což je každodenní periodikum na Letavách, psát malé postřehy z našich večeří - prostě si zahraju na "food kritičku". Stejně tak s Radanem budeme společně psát rubriku "Sme v pohodě? - vztahová poradna Sehnalová-Furiel" a vy si to tu budete moct exkluzivně přečíst :). Bude to asi poprvé v historii "letavských deníků", kdy půjdou "informace" mimo Letavy, ale věřím tomu, že vás to bude bavit a že vám díky tomu trošku lépe nastíním tu atmosféru tady. A tím pádem toho budete součástí taky. Když budete chtít.

O Letavách jsem už psala před dvěma lety. Přečíst si o nich můžete tady nebo na letavy.sk

"Radanova a Letavská :)"
prý se moje muffiny a bublanina daly jíst ... :)

Obdivující letavský rybízový drink. Letos obzvlášť chutný! Mimochodem, to samé jsem psala před dvěma lety... :)

Halušky k Letavám, alespoň jednou, taky patří :)
Příroda všude okolo

3 comments:

  1. Terezko, to musí být úžasná akce... vůbec se nedivím, že se vracíte ... tolik zajímavých lidí ... a taky mě bere ta krajina ... hned si jdu najít kde to je ... tak si ten týden parádně užijte a těším se na reportáže (ty halušky bych si hned dala)...
    Jarka

    ReplyDelete
  2. :-) Je krásný číst, jak to tam máš ráda. A naprosto souhlasím s tím odstavcem nevyžádaných rad - věci se dějí v nějakém sledu, který má svůj význam. Je to fascinující. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Magdi, děkuju krásně za komentář, i za ten předešlý :) ... Máš pravdu, je to fascinující :). Doufám, že si užíváš a máš se krásně, Terez.

      Delete