Sunday, November 25, 2012

Brownies s vlašskými ořechy

Svého tatínka jsem neviděla už víc, než měsíc. Dnes se má vrátit z tenisového turnaje a tak jsem se rozhodla, že mu udělám radost :). On miluje čokoládu. Myslím, že ve všech podobách. Ale nejvíc kvalitní hořkou. A nebo čokoládové dorty .. jenže ten jsem mu dělala minule. A tak jsem mu dnes upekla brownies, do kterých jsem přidala čerstvé vlašské ořechy, kterých máme doma spoustu. Ještě není doma a tak neochutnal, za to já už mám v sobě 2 kousky :). Na první pokus dopadly snad celkem dobře, ale příště se je pokusím upéct ještě víc "čokoládovější" :)



Recept


příprava: 15min
doba pečení: 35 - 40min

300g třtinového cukru
220g rozpuštěného másla
90g neoslazeného kakaa
1 lžička vanilkového cukru
4 vejce
200g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
60g vlašských ořechů

Postup:
1. Předehřejte si troubu na 130 °C  a na plech si připravte papír na pečení.
2. V míse smíchejte cukr s rozpuštěným máslem, potom přes sýtko přisypte kakao a míchejte, potom přidejte vanilku, vejce (po jednom), opět přes sýtko mouku, prášek do pečiva, sůl a vlašské ořechy.


3. Vzniklé těsto vařečkou přesuňte na plech a dejte do trouby a pečte, dokud se na povrchu neobjeví čokoládová "skořápka", ale obsah je pořád měkký. Nechte pár minut vychladnout a pak nakrájejte na kousky.

Můžete podávat jak teplý tak studený, třeba s oblíbeným čajem. Dobrou chuť.


2 comments:

  1. Už je v troubě...ale místo vlašských ořechů, které neměli, jsem tam dala pekanové...vypadá úžasně, snad se mi povede:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jéé, Aničko, jsem si komentáře všimla až teď. S pekanovýma to muselo být super! Kdyžtak mi ještě napiš, jak tedy nakonec dopadly :)

      Delete