Sunday, November 18, 2012

Umami - japonská restaurace

Před několika dny, možná týdny, jsem byla se svojí maminkou v Praze na sushi. Po krátkém rozmýšlní jsme se rozhodly pro japonskou restauraci Umami, která sídlí v nákupní čtvrti Myslbek Na Poříčí. Ještě před nějakou dobu jste mohli v Myslbeku najít Sushi Point, ale ten už má své restaurace "jen" v Dejvicích a na Andělu (a taky v Brně a v Ostravě).

Umami je o poznání menší, než Sushi Point, ale interiér je "čistý", moderní, stylový, přesně takový, jaký mám ráda :). Každý den nabízejí 2 zvýhodněná menu, první obsahuje výborný hovězí vývar a steak z tuňáka v řase nori s houbovým soté a s rýží a druhé tu stejnou polévku a 14ks sushi.

V menu mají několik druhů polévek, předkrmů, salátů, nudlí a grilovaných specialit a pak samozřejmě několik stran sushi :). S Leničkou jsme si daly jeden sushi set a jedno to zvýhodněné menu se sushi a polévkou. Jako pozornost nám přinesli ještě salát.

Nejsem žádný velký expert na sushi a už vůbec né ryb, ale za ten rok, co létám do Norska jsem jich ochutnala spoustu (a opravdu výborných) a můžu čestně říct, že ty v Umami se jim chutově téměř vyrovnají. Cenově jde asi spíš o trošku dražší sushi, ale myslím, že cena odpovídá kvalitě a v Praze najdete i mnohem dražší (a o nic moc lepší) podniky .. Takže pokud jste milovníci dobrého sushi, Umami by pro vás mohla být dobrá volba :).





Později ten den už jela Lenička domů, ale obě jsme měly celkem chuť na nějaký dortík, tak jsme si na hlavním nádraží zašly do Leonidas, kde se dají sehnat výborné belgické pralinky. Dorty vypadaly ve výloze moc hezky, nazdobeně a chutně. Stály 49Kč/ks, což je podezřele nízká cena a záhy jsme zjistily proč. Na mém "Míša dortu" byla místo pravé čokolády cítit levná čokoládová poleva, dort byl celkově cítit tak trošku "éčkama", byl suchý, šlehačka ze spreje .. byla jsem zklamaná a chutově "neuspokojená" .. ale tak zkusily jsme :). Každopádně nedoporučuju ..



No comments:

Post a Comment