Friday, February 27, 2015

Tasty Barcelona aneb "Jak chutná Barcelona"

A tak jsme zpátky z prosluněné únorové Barcelony!

Strávili jsme tam úžasné čtyři dny (no, reálně spíš dva a půl dne) a fotek a zážitků mám tolik, že by se do jednoho článku nevešly (a nebo byste prostě "skrolovali" donekonečna :)). A tak teď právě čtete první část (budou dvě), která je o JÍDLE... Nebudu to víc okecávat, pojďme rovnou k věci! :)


Pro lepší orientaci stačí jen kliknout na název a dostanete se na kavárnu/restauraci/trh, který chcete (a v závorce je ještě moje subjektivní hodnocení jednotlivých podniků:)). 

Den 1
Mary´s Market (3,5/5)

Den 2
Sweet Dreams (3/5)
Chök (4,5/5)
La Fonda (3,5/5)

Den 3
La Nena (3/5)
Palosanto (5/5)




Calle Valencia, 349
08009 Barcelona, España


Creyón Café byla naše první zastávka a byla úplně náhodná. Cestou od hotelu do centra jsem o pár bloků dál viděla budovu tzv. "okurku", co vypadá jak ta v Londýně a tak jsme se k ní šli projít. Od ní už se nám to zase zdálo celkem blízko k Sagradě Famílii a tak jsme se šli podívat i na ni. Jenže v té době už nám dost vyhládlo a nedaleko jsme našli tuto restauraci/bar/kavárnu, která se nám docela líbila. Leží kousek od Sagrady, ale kdybyste šli vyloženě do ní, tak je lepší vystoupit na zastávce metra "Verdaguer".

Prostředí Creyón Café je spíš takové tmavé, a když jsme okolo páté vešli dovnitř, nikdo tam neseděl. Jenže jsem pochopila záhy, že pátá-šestá-sedmá hodina jsou takové "hluché" hodiny, kdy už jsou všichni po obědě, ale ještě není čas večeře. 

Obsluha byla moc milá, pán mluvil dobře anglicky a nevadilo mu, že jsem si tam všechno fotila :). Když pak pár lidí přišlo na kávu a zákusek, vypadali jako štamgasti, co tam chodí pravidelně.

Oba jsme si s Radanem dali burgery. Já klasický hovězí s mozarellou a vlašskými ořechy a Radan si dal kuřecí, protože jsme ze začátku nepochopili, že ve všech burgrech je maso a Radan rozhodně nechtěl vegetariánský :). Na pití si dal pivo (jejich velké je naše malé) a já colu zero, která chutnala úplně jinak, než u nás a rozhodně ne lépe... Jídlo nám moc chutnalo a klidně bych tam zašla znovu. Jen při mé touze zkoušet pořád něco nového bych se k tomu (zrovna) v Barceloně dostala těžko.

Podle menu to každopádně vypadá, že tam mají výborné snídaně a brunche.

PLUSY - příjemná obsluha mluvící anglicky, výborné jídlo, přijatelné ceny, wi-fi
MÍNUSY - lokace lehce mimo centra, jinak mě nic nenapadá :)









Carrer de València, 266, 
08007 Barcelona, España


Po cestě do prvního podniku, který jsem měla na seznamu ještě před odjezdem do Barcelony, jsme narazili na Mary´s Market. Pamatujete si, jak jsem den před odjezdem do Barcelony psala o malém "kulinářském ráji" v Oslu? Tak o den později jsme objevili něco podobného v Barceloně. Tady se to ale jen hemžilo podobnými zákoutími. Konkrétně tento market se nachází asi jeden blok od Passeig de Grácia, což je jedna z hlavních tříd, taková barcelonská "Pařížská ulice". 

Mimochodem, je dobré napsat, že Barcelona (a hlavně její centrum) je navržena jako taková "mřížka", nejlépe to uvidíte na mapě a dost vám to usnadní zorientování se a hledání konkrétních adres a míst.

V Mary´s Marketu jsme si nic nedávali, protože jsme ještě měli plná břicha z burgeru, ale pokud půjdete okolo a třeba i hladoví, tak si do něj vlezte. I jen koukání stojí za to :).




A nebo si tam i můžete udělat selfie o zrcadla, které opticky dost rozšiřují prostor a měla jsem tendence do nich několikrát vrazit :)



C/Enric Granados, 145 
Barcelona, España


Cup&Cake jsem měla na seznamu od té doby, co jsme se rozhodli jet do Barcelony. Tip jsem našla u Biting Hanah, jejíž fotky mě sem hned nalákaly. Kavárna/cukrárna je to opravdu maličká, v kuse narvaná a vlastně ... jsem z ní nebyla až tak uchvácená. 

Cupcaky vypadají nádherně a jsou úžasně fotogenické. Jen chuťově, minimálně ty dva, co jsme si dávali, byly takové nijaké. Resp. neuvěřitelně sladké a to bylo to jediné, co jsme z nich cítili. Nekonal se žádný "wow" efekt, což bych asi od cukrárny, která se stala po Barceloně docela známou, čekala... možná to byl ten problém - očekávání :). Každopádně, troufám si říct, že když si doma upečete své cupcaky (třeba podle některého z mých receptů :D), budou vám chutnat víc.

Prostředí bylo chaotické, totálně bez jakékoliv struktury, každá židle jiná a stoly, pod které se nedaly dát nohy. Obsluha byla už asi po celém dni unavená, každopádně slečny moc milé nebyly, což na celkovém dojmu moc nepřidalo. 

Cappucino nám s Radanem chutnalo, pilo se lehce, nebylo hořké ani přepálené a trocha kakaa navrchu mi nevadila.

Celkově mi Cup&Cake přišel jako takový průměr. Jde se k němu dlouhou krásnou ulicí, takže můžete mít příjemnou procházku a pak se pokochat nádherně naaranžovanými cupcaky. Pokud ale nějaký ochutnáte, počítejte s "cukrovým šokem" :).

PLUSY - nádherně nazdobené cupcaky, příjemná káva
MÍNUSY - cukrárna je v dlouhatánské ulici až úplně na konci, příchutě cupcaků, které neurazí ani nenadchnou, místa k sezení dost neorganizované, no wi-fi





Dali jsme si Kinder Bueno a Red Velvet. 
A další zrcadlová selfie :)




Rambla de Catalunya, 11
Barcelona, España


A poslední zastávkou prvního dne byla Cerveceria Cien. Vzala nás do ní slečna, která je v Barceloně právě na Erasmu a se kterou jsme se dopředu domluvili na schůzce. 

Cerveceria 100 je španělský fast food, který určitě stojí za to vyzkoušet, protože je hodně jiný, než ostatní fast foody. Koncept spočívá v tom, že v menu máte 100 různých druhů malých bagetek, různé přílohy, saláty a pití. Na papírek, který najdete u každého stolu, vypíšete, který druh bagetky (nebo bagetek) chcete a kolik, jestli chcete něco dalšího i co si dáte k pití. Pak s tímto papírkem jdete k baru, předáte ho obsluze, která se vás zeptá na jméno, rovnou vám nalijí, co jste si objednali k pití, vy zaplatíte a pak čekáte, až uslyšíte svoje jméno. Z Radana se sice stal Ratan, ale jinak bylo všechno v pořádku a bagetky i onion rings i vinný střik byly vynikající. Navíc v pondělí mají vždycky akci, a jedna bagetka stojí 50 centů místo obvyklého eura a půl.

Seznámili jsme se tam s několika erasmáky, kteří nám mimo jiné dali několik tipů, kam se podívat a někdy po desáté jsme se zvedli a šli spát, protože jsme oba padali únavou.

Cerveceria 100 má několik poboček po celé Barceloně a stojí za to si do ní zajít, pokud máte malý (i velký) hlad a nechce se vám zrovna moc utrácet. Navíc ten koncept je dost zajímavý a atmosféra je tam živá a taková "španělská". Jen počítejte s tím, že večer bude narváno.

PLUSY- výborné bagetky i vinné střiky (dejte si ten větší :)), zajímavý koncept, temperamentní atmosféra, několik poboček po Barceloně, nízká cena
MÍNUSY - ve večerních hodinách opravdu narváno, hluk




C/Enric Granados, 19 
Barcelona, España


Na brunch jsme se vydali do Brunch&Cake. Že vám název přijde povědomý? Pamět vás neklame. Před chvílí jsem psala o Cup&Cake a Brunch&Cake patří pod stejný koncept. A dokonce sídlí i na stejné ulici. Jen mnohem blíž centru.

To, co jsem "vyčítala" předešlému podniku, je tady doladěno do dokonalosti. Prostor je taky malý, ale efektivně zorganizovaný a interiér působí daleko víc sladěně. Tuto "brunchárnu" otevírají v devět a doporučuju přijít před desátou, protože jinak si nesednete. Menu nemají nijak dlouhé, ale každý si na něm vybere, na co má chuť. Ať už je to sladké, slané, lehčí nebo pořádné jídlo.

Káva nám opět chutnala, jen v ní moc kofeinu nebylo. Mé cappucino s čokoládovou příchutí bylo spíš takové kakao (ale moc dobré!) a Radanovo latté bylo spíš takové mléko (ale taky moc dobré, a koneckonců, latté už takové bývá :)). 

Na jídlo jsem si dala jejich domácí chléb s avokádovou pomazánkou s troškou chili a ovocný salát a Radan si objednal bagel se slaninou a vaječnou omeletu s houbama. Obojí vynikající!

Víte, jak jsem někdy na začátku psala, že ráda zkouším nové podniky a tak bych do stejného asi dvakrát nešla? Brunch&Cake je výjimka potvrzující pravidlo. Tam ještě zajdu. Protože v Barceloně jsme tuším nebyli naposled :).

PLUSY - prostředí, příjemná obsluha mluvící skvěle anglicky, jídlo, káva
MÍNUSY - no wi-fi a jinak nic. Vůbec nic.

TIP - Na jejich webovkách najdete ještě další jejich pobočky, třeba Travel&Cake a brzy otevírají ještě Pilates&Cake. My jsme jich už víc nezvládli, ale pokud máte víc času, můžete se na to podívat. Věřím, že to bude stát za to :).









Carrer de Regomir, 4
08002 Barcelona, España


Cukrárna Sweet Dreams byla další na mém seznamu. Našla jsem ji na trip advisoru, kde měla samá kladná hodnocení (je na 79. místě z 6 650 podniků). Nachází se v samém srdci gotické čtvrti, která je nádherná a plná úzkých uliček. Zvenku vypadá jako skoro všechny ostatní kavárničky - mile a útulně a male :). Vešli jsme a nikdo tam nebyl. Působilo to tam na mě dost chladně a tmavě, ale i tak jsme se rozhodli si sednout a dát si dortík a kávu.

Já si na doporučení obsluhy dala mrkvový dort a Radan si objednal čokoládový cupcake se zmrzlinou. K tomu dvě cappucina. Když jsem slyšela zvuky při pěnění mléka, přiznám se, že jsem čekala nejhorší, ale paní nám kupodivu přinesla moc dobrou kávu. I když opět "italian style" s velkou čepicí pěny. Dorty na talíři vypadaly tak nějak jinak, než ve výloze, ale chutnaly skvěle. Oba dva. Chuť byla plná a měla "něco navíc", takový trochu kontrast ke cupcakům z Cup&Cake. 

Nevím, jestli bych do Sweet Dreams zašla znovu, asi ne, protože kavárniček je konkrétně v této gotické čtvrti nespočet, ale pokud půjdete okolo a bude mít chuť na opravdu moc dobrý kousek dortu, doporučuju! 

PLUSY - vynikající dorty, dobrá káva, lokace, wifi
MÍNUSY - trochu chladné prostředí, vzhled dortů na talíři

Dorty za výlohou


Dorty na talíři


La Rambla, 91, 
08001 Barcelona, España



Trh přímo v centru na ulici La Rambla je tak trochu povinnost navštívit, kdykoliv jste v Barceloně. V jakémkoliv ročním období. Je to ráj. Plný ovoce, zeleniny, jamónu, sýrů, ryb, masa, street food, čokolád i koření. Je to místo, které nepotřebuje další popisování, stačí kouknout na fotky a představu dostanete dokonalou. 

MUST SEE IN BARCELONA :). 









Mange mango :))


Radan si dal pečené brambory s masovými kuličkami a mini vajíčkem :). Bylo to dobré, jen studené. To nás ale mohlo napadnout.



Carrer del Carme, 3, 
08001 Barcelona, España  


Chök je dalším místem, které rozhodně "musíte" navštívit. A můžete to vzít rovnou cestou z trhů La Boqueria, protože je to jen pár kroků vedle, na začátku boční ulice u La Rambly. Chök, tedy Chocolate Kitchen, je malý podnik, ve kterém se nebude moct vynadívat na všechny ty úžasně nazdobené dobroty. Je známý svými donuty, které tak elegantně visí na tyčkách za pultem a taky cronuty, což je kombinca donutu a croissantu a je to bomba. Kalorická, sladká a hlavně CHUTNÁ! 

Vzadu za hlavní částí podniku najdete ještě místo, kde vyrábějí čokoládu, kterou pak používají do svých produktů. 

Na výběr je opravdu spoustu příchutí a je jen na vás pro jakou se rozhodnete. Radan nám vybral kronut s lískovými ořechy a nutno dodat, že se strefil do chutí nás obou. Ale troufám si říct, že vedle nešlápnete s čímkoliv, co si tu koupíte. 

Míst na sezení je jen maličko a tak pokud je hezké počasí, tak si svůj kronut, donut nebo jinou sladkost vemte s sebou a snězte někde na lavičce... My jsme zůstali uvnitř, protože tam zrovna nikdo neseděl a já se alespoň na ty sladké skvosty mohla déle koukat :).

Mimochodem, o Chök píše i už zmíněná Hanah a taky Markéta z Eat Run Love a byl mi na facebooku doporučen i od Káji z Food Paper Travel

PLUSY - krásné produkty, chutné produkty, dobrá káva, lokace
MÍNUSY - no wi-fi, málo míst k sezení











C/ Escudellers, 10, 
08002 Barcelona, España


La Fonda mi byla na facebooku doporučována dvěma slečnama nezávisle na sobě jako místo, kde mají tu nejlepší paellu. A tak jsme druhý večer vyrazili tam. Restaurace se nachází kousek od centra a když jsme kolem půl sedmé přišli, moc stolů ještě obsazených nebylo. To se ale rázem začalo měnit a když jsme asi po hodině a půl odcházeli, místo začínalo být dost narvané.

Přišlo mi, že většina hostů byli turisti a místo na mě působilo jako takové, co je přesně na rozmezí "casual" a "high class". Určitě byste nepůsobili nápadně, kdybyste se ohákli nějak slavnostně a ani nezpůsobíte rozruch, když přijdete v "obyčejném" oblečení, co jste měli celý den na sobě. 

Objednali jsme si láhev bílého vína a rozhodli se dát si i předkrm, což ale upřímně nebylo moc "potřeba", najezení bychom byli i bez něj. Každopádně krémové cannelloni i špagety s mořskými plody byly moc příjemné.

Paellu si můžete dát jen pokud se pro ni rozhodne i vás protějšek, protože jen pro vás, jako jednu porci, ji neuvaří. Dali jsme si verzi, kde jsou jak mořské potvory, tak maso a bylo to fakt vynikající. Těžko říct, jak chutnají další položky na menu, ale myslím, že paellu byste v Barceloně určitě vynechat neměli a tato určitě nezklamala.

Jen jsem tak trochu zapomněla fotit, tak mi to promiňte :).

PLUSY - blízko centra, výborná paella i "house wine", profesionální obsluha
MÍNUSY - ve večerních hodinách, tedy po osmé deváté, můžete mít problém najít místo





Carrer de Ramon y Cajal, 36, 
08012 Barcelona, España


Třetí den jsme se vydali do čtvrti Grácia, která leží kousek od Parku Guell, respektive pod ním. Je to taková vintage čtvrť plná úzkých uliček, malých obchůdků s oblečením, spoustou organických a zdravých podniků a La Nena je jedním z nich. Většina dortíků byla gluten free, některé veganské a abych byla úplně upřímná, moc hezky na pohled nevypadaly. 

A tak jsme sladké pro tentokrát vynechali a dali si (obvyklé) cappucino a pomerančovo-citronový fresh, který byl úžasně kyselý a moc dobrý. Kavárna má spoustu stolních her, které si můžete půjčit a myslím, že i nějaké knihy. Internet nemají a naopak hned u vchodových dveří najdete tabulku s nápisem "No tenemos wi-fi. Hablen entre ustedes", což jsem si přes svou slabou znalost španělštiny přeložila jako "nemáme internet. Mluvte mezi sebou (spolu)" :). 

Moc to ale nevadilo, Radan poslouchal audio knihu a já se pustila do psaní pohledů pro některé z vás, což fakt, že v podniku nebyla wifi, celý proces urychlil :).

Do La Neny si zajděte, pokud jste poblíž (což byste mohli, protože čtvrť Grácia je fakt super) a máte chuť na dobrý džus. I to kafe nebylo špatné. A prý mají výborné sendviče! :)

PLUSY - lokace, káva, možnost zapůjčení stolních her
MÍNUSY - personál nemluví vůbec anglicky a je trochu pomalý a zmatený, no wi-fi


Pohledy, které snad k jedenácti z vás dorazí v pořádku :).

"Proč ne dnes?" :)


Carrer de Ramon y Cajal, 4, 
08012 Barcelona, España


Jen kousíček od La Neny najdete malinkou cukrárnu Amelia Bakery. Počítejte s tím, že si v ní nesednete, protože tam žádná místa k sezení nejsou. 

Vzadu můžete vidět kousek kuchyně, kde nepřetržitě pečou čerstvé cupcaky a můžete si vybrat ze tří různých velikostí - velký, střední a malý. My jsme si s Radanem dali tři mini cupcaky, každý za euro a všechny byly moc chutné. Malinový byl čerstvě přinesený z kuchyně a všechny tři dohromady chutnaly "opravdově". 

Amelia Bakery stojí za návštěvu, pokud jste poblíž, ale přes celé město do ní jezdit nemusíte.

PLUSY - milý prodavač, který nám doporučil, jaké cupcaky si dát, roztomilé prostředí
MÍNUSY - neurazí-nenadchne







Rambla del Raval, 26
Barcelona, España


Poslední místo, na které vás s sebou v tomto článku vezmu, je tapas restaurace Palosanto. A myslím, že tenhle podnik je to "nejlepší nakonec". Opět malá restaurace, s velice příjemnou a hezky vypadající :) obsluhou, která na vás hned při příchodu dýchne takovou autentickou španělskou atmosférou. Přišli jsme kolem sedmé večer a hned nám bylo řečeno, že kuchyně se otevírá až tak za hodinu. To nám vůbec nevadilo, objednali jsme si drinky a povídali si. Celá atmosféra toho podniku je jako stvořená na hodinové povídání, popíjení a později i pojídání, kde nikdo nikam nespěchá a vy nemáte pocit, že byste měli hned po dojezení odejít. Naopak. 

Hrála příjemná hudba (nejdřív nějaká španělská a pak Jamiroquai) a menu bylo sestavené velmi jednoduše. Asi sedm položek v tapas nabídce, ze které jsme si jich objednali rovnou pět. Já se zamilovala do jejich verze guacamole, která byla nejkrémovější, kterou jsem kdy jedla a kuřecí "posypka" nahoře byla příjemný bonus. Radanovi chutnaly pečené brambory v lehce pálivé rajčatové omáčce a smažené kalamáry byly taky vynikající. Smažené sýrové kuličky byly neuvěřitelně krémové a aromatické a dobré a prostě samá chvála :). Jediné, co nám moc nechutnalo, byly "chicken fingers" obalené v křupavém těstičku, které chutnalo jako vánoční perník. A to je jediná výtka. 

Jinak to byl dokonalý tříhodinový zážitek, který si nenechte ujít. Navíc je Palosanto kousek od centra, vlastně o blok dál od La Rambly, v ulici, která je podobně krásná jako La Rambla, jen ne tak rušná.

Jen pokud chcete rovnou jíst, přijďte po osmé hodině. Do desáté hodiny mají vybrané drinky za 4 eura.

PLUSY - prostředí, jídlo, obsluha, autenticita, hudba, přijatelná cena, wi-fi
MÍNUSY - fakt nevím, nemělo to žádné!





Mimochodem, my jsme vynechali churros i sangriu, ale říká se, že tyto dvě typicky španělské pochoutky byste neměli vynechat! Tak buďte "svědomitější" než my! :)

Na závěr ještě dodám, že Barcelona je plná krásně vypadajících a chutných míst a vybrat si jen některé z nich bylo někdy hooodně těžké rozhodování :). Doufám, že vám moje (a vlastně i Radanovy) tipy ulehčí výběr, pokud se do Barcelony chystáte. A klidně mi napište, jak se vám článek líbil/nelíbil, co vám v něm chybělo/přebývalo, abych se při příštích článcích podobného ražení mohla vámi inspirovat :).

13 comments:

  1. Jezis s Vama bych chtela cestovat! Vymest vsechny cukrarny a kavarny ve meste, to je moje predstava idealni dovolene!:D A teda evidentne musim zpatky, hlavne kvuli Brunch&cakes a Palosanto!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kájo, tak pojedem někdy někam spolu, jo? :D Vymetat cukrárny a kavárny ve městě je moje představa ideální dovolené, Radan by asi pár kaváren oželel ve prospěch něčeho jiného, i když veřím, že nakonec si to taky užil :). Já bych se do Barcelony určitě taky chtěla vrátit, asi ale spíš v létě .. i když teda zima nám nebyla ani teď a ulice nebyly tak narvaný ... do Brunch&Cake a Palosanto si každopádně zajdi, až budeš mít příležitost, fakt obojí stojí za to :)

      Delete
  2. Tak původně jsem ti Terez chtěla napsat tip na úžasnou kavárnu, kde jsme měli dokonalý brunch, ale teď koukám, že v porovnání s vašimi zážitky to byla jen obyčejná kavárna s normálním brunchem :D
    Super článek, Barcelona mi nějak nepřirostla k srdci, ale očividně jsem chodila jen po špatných místech :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jé, Luci, a kterou? Napiš mi ji i tak, "in case", že bych se tam vrátila :) .. Děkuju. Akorát jsem tam měla šíleně moc chyb, překlepy a shoda přísudku s podnětem ... to není moje silná stránka .. ještě, že mám maminku novinářku :D. Mně se Barcelona líbila šííleně, možná proto, že jsem od ní tolik nečekala a před odjezdem znala snad jen Sagradu a Park Guell z fotek...

      Delete
    2. No já ji právě hledala a nedohledala jsem ji :( zkusím to ještě přes Honzův Foursquare, jestli si tam tenkrát udělal check-in, ale bojím se že je navždy ztracena :( Haha, já to znám, mně mamka taky vždycky pošle seznam chyb a překlepů :D jak to člověk píše a čte pořád dokola, tak tam ty chyby už nevidí, co? No tak já se jdu vrhnout na článek o Barceloně #2, ať se ještě trošku navnadím :)

      Delete
  3. waaau uplně brutální článek! :) ty fotky jsou naprosto úúúžasné ♥

    http://gethealthyandfitwithus.blogspot.cz/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jéé, Terko, děkuju! Jsem ráda, že se ti článek líbí! :)

      Delete
  4. Terezko, tak to je "výživný" příspěvek. Musím si na něj udělat čas ... a pak kafíčko a všechno si vychutnám .... čtení... obrázky... dortíky... vypadá to všechno lákavě .... a hurá teď jdu vařit (segetín a mám zaděláno na klasické tvaroh.buchty)....zatím pa Jarka

    ReplyDelete
    Replies
    1. ... paráda, pěkné čtení a ty chutě...byla bych ve svém živlu, střídala bych památky a posezení v kavárničce....dokola..
      těším se na pokračování. Jarka

      Delete
    2. Jé, Jarko, děkuju moc za krásný dvou-komentář :). Jsem moc ráda, že se ti článek líbil a snad se četl dobře (i když těch chyb, co jsem tam měla ...) My jsme celý den chodili po městě, procházeli uličky a nasávali atmosféru, obešli hlavní památky a pak hlavně ty kavárničky, no ... Moc příjemný výlet to byl! :)

      Pokračování chci přidat nejpozději v úterý, tento článek jsem psala 5 hodin a tak si i na ten další musím v klidu sednout :).

      P.S.: ty buchty bych si dala!! Tvaroh je moje nejoblíbenější náplň! :)

      Měj se moc hezky, Tereza

      Delete
  5. Na tenhle článek jsem se moc těšila, a konečně jsem se k tomu dostala, hezky s kávou :)

    Do Barcelony jsem se zamilovala, a vypadá to, že tohle léto se tam podívám znovu, takže ráda využiju i tvoje tipy:) Znám jen Chök (kam rozhodně budu muset znovu, nejlepší snídaně na světě!:D), ale ostatní místa vypadají taky moc lákavě, hlavně poslední Tapas:)
    Jen na té tržnici se mi nelíbilo vůbec, vadilo mi jak tam bylo až moc těch rybích hlav, syrovýho masa a toho všeho různě mezi čokoládama a ovocem a strašně to tam smrdělo - kdyby to bylo rozdělený na části a ty čokolády by neležely hned vedle vnitřností, lákalo by mě to asi víc. Ale možná vůči tomu mám i averzi, protože jsem tam měla vyloženě hnusný smoothie:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Markét, tak doufám, že se ti článek líbil, když ses na něj tak těšila (což zase moc těší mě! :))

      Fakt se ti na tržnici nelíbilo? Já z ní byla nadšená a ty ryby a syrové maso mi nevadilo (i když je fakt, že jsem si pak při přidávání fotek říkala, jestli tady ty "syrové" fotky nebudou někomu překážet .. :)) a právě si představuju, že v létě to musí být ještě daleko lepší! Taky bych do Barcelony chtěla znovu, nejlíp právě v létě, tak uvidím, jestli to vyjde ještě letos (asi spíš ne) .. každopádně ještě jedna podobná tržnice je v té čtvrti Grácia, ale když jsme šli okolo, tak ji zrovna zavírali a už tam nic nebylo (byly čtyři hodiny odpoledne) ..

      Určitě si zajdi do té Brunch&Cake, bylo to tam fakt super .. a to Palosanto taky, španělská atmosféra jak vyšitá! :)

      Delete
  6. Bájo, jsem ráda, že moje tipy taky někdo využije ;D Obdivuju, kolik jste toho stihli, to je boží!
    Musím souhlasit, že Cup&Cake má cupcakes opravdu přeslazené, víc mě ale zklamala právě káva tam (asi jsem primárně směřovala za ní). Na druhou stranu jsme tam měli extrémně milou obsluhu, ale to je bohužel dost o štěstí.
    Nejvíc mě zaujalo Palosanto a Chök je láska, jela bych tam znovu, abych ho vykoupila! :))

    ReplyDelete