Thursday, August 8, 2013

In the sky

Zatímco píšu tyto řádky, sedím v letadle a cestuju domů.  Je to teprve asi měsíc, co jsem do Osla přijela a už zase jedu domů :). Není to ale proto, že bych si snad rozmyslela život tam. Naopak si ho, i přes mírné a snad přirozené obavy, užívám víc a víc. Třeba díky večerům jako byl ten nedávný u jezera Sognsvann s partou lidí pocházejících z celého světa, kdy každý jeden z nich má zajímavý životní příběh. Nebo kafe s jednou českou blogerkou už pár let žijící v Oslu, která je krásná, milá a neuvěřitelně inspirující. Anebo prostě jen díky každému dnu stráveného s Radanem, protože po jeho boku je úplně jedno, kde se člověk nachází.

Teď ale jedu zase domů, protože mě od soboty čeká týden plný tance, úžasných lidí, objetí, úsměvů, kultury a štěstí. Chystám se, společně s Radanem, na Letavy – původně LEtní TAbor VYtvarníků, který se postupem let rozšířil o mnoho dalších kreativních dílen. Právě tady jsem před dvěma lety poznala Radana. A tak jim vlastně vděčím za to, že mě dostaly tam, kde právě jsem.

Letavy se odehrávají na konci světa, kde se nějaký bezdrátový signál hledá jen stěží, ale kdyby se přece jen podařilo, budu aktualizovat facebookovou stránku blogu https://www.facebook.com/SweetMelage . Pro teď se s vámi loučím, mějte se krásně :) 



EN: While I am writing these lines, I am sitting in a plane and traveling home. It’s been only month or so since I arrived to Oslo and I am heading home again :). Well, it is not because I made up my mind and don’t want to live in Oslo anymore. It’s the opposite actually, even though I have my little concerns but I think that’s pretty natural. But I love living in Oslo, for example thanks to amazing nights such as the one few days ago with a great company of people from all over the world by the lake called Sognsvann. Or thanks to coffee with Czech blogger living in Oslo for a while who is incredibly nice and inspiring. Or just because I can spend every day with the love of my life and with him I do not really care where I am.

But I am going home now because from Saturday, my week will be full of dance, amazing people, hugs, smiles, culture and happiness. I am going to Letavy, summer art camp based in Slovakia. This is the place where I have met Radan for the first time. So thanks to this event, my life headed completely different directions than I originally planned. I don’t complain, though. :)

The place where Letavy are happening is not really wi-fi friendly but if I’ll catch some signal; I will be in touch with you through the facebook page https://www.facebook.com/SweetMelage .  I wish all of you great week :)

4 comments:

  1. Je krásné, že i po dvou letech píšeš o Radanovi tak krásně... v dnešní době je něco takového skoro vzácnost. Přeji, abyste si znovu užili místo shledání a aby tak nabylo nového rozměru :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju moc :). O něm se ani jinak mluvit nedá, fakt jsem šťastná, že je součástí mého života a neumím si svou "realitu" bez něj představit :)

      Delete
  2. Já to tu teď objevila a s nadšením se začítám do předchozích příspěvků:) A vy dva si užijte Letavy! Tange

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jéé, tak to jsi mě potěšila, díky moc :). Doufám, že se ti tu bude líbit i dál :)

      Delete