Thursday, September 26, 2013

Agave restaurant, Bislett, Oslo

Dnes byl parádní den. Ráno jsem vyzvedla svou spolužačku ze základky a její francouzskou kamarádku (které jsou na erasmu někde v Norsku) na autobusovém nádraží, vzala je k nám domů, aby si tu nechaly svoje věci a prošla se s nim do Vigelands parku. Tam jsem se s nimi rozloučila a šla čekat na Radana na Majorstuen do Wayne´s coffee, kde jsem si dala jejich cappucino a nechala si narazit razítko na "zákaznickou kartičku", která hlásí, že příští kávu budu mít zdarma. Dám si schválně nějakou drahou, kterou bych normálně asi nezkoušela :).

Když přišel Radan, bylo už asi půl druhé a než jsme se vybrali z kavárny, byly dvě. To už jsme oba měli pořádný hlad. Původně jsme chtěli zajít do takového malého nenápadného thajského bistra, které nám doporučila kamarádka, ale byla zima a tam se dalo koupit pouze jídlo s sebou (tak jako ve spoustě jiných "dostupných" restaurací) a tak jsme se rozhodli jít jinam. Jenže kam? Do Curry & Ketchup, které bylo kousíček, jsme jít nechtěli, protože tam jsme byli v pondělí i s kamarádkou a navíc už jsem o něm psala a chtěla jsem zkusit něco jiného :). Tak jsme z Majorstuen kráčeli směrem k centru, a jak je v této čtvrti zvykem, je tu poměrně draho, a tak jsme nikde nezakotvili. Nakonec jsme se smířili s tím, že zajdeme na nedaleký Bislett na kebab, protože to je široko daleko nejlevnější jídlo, které si venku můžete dát a najíte se z něj až až. Cestou jsme však narazili na mexickou restauraci a i když Radan ze začátku moc nadšený nebyl, moje nadšení a výraz v obličeji ho přesvědčily o tom, abysme tam šli. Ceny byly relativně v pohodě, v podstatě podobné, jako kdyby jsme šli na sushi (kam čas od času zajdeme, už jsme zkusili spoustu podniků, možná bych o tom mohla někdy napsat :)) a líbilo se nám, že se dá sedět i vevnitř.

Byla celkem dobrá volba tam jít. Mám ráda mexickou kuchyni a i když by Mexičan pravděpodobně pověděl něco jiného, tak si myslím, že jsme dostali celkem kvalitní jídlo za relativně slušnou cenu (i když jsme si já i Radan objenali to nejdražší v menu :)). Docela se mi líbil i interiér, mám ráda tabule s nápisy, když jsou pěkně napsané a i když to celkově nepůsobilo moc mexicky, tak to bylo fajn :). Servírka byla příjemná, Radan objednával v norštině, a líbilo se mi, že se nás přišla zeptat, jestli je všechno v pořádku a jestli nám chutná.

Na tripadvisoru jsem o tomto místě zpětně četla vesměs pozitivní recenze, že je to asi nejvíc autentická mexická restaurace v Oslu a že pokud máte chuť na mexickou kuchyni a nachazíte se v Oslu, je to dobré místo na návštěvu. A s tím vlastně souhlasím. Pokud se někdy ocitnete v Oslu a budete mít hlad a máte rádi mexická jídla, zajděte tam. Není to daleko od centra a najíte se dobře.

A tady už jsou fotky :).


EN: Today was a good day. In the morning, I went to pick up my classmate from Elementary school and her French friend (they are somewhere in Norway on Erasmus) and I walked them to Vigelands park so they could see one of the best places here in Oslo. I left them there so they could discover the city by themselves and went to Majortua to Wayne´s coffee and grab a cup of cappuccino and wait for Radan so we would go somewhere together as it was his day off from work. He came around 1:30pm. We left the coffee place around 2pm pretty hungry. At first we wanted to go to the small inconspicuous Thai place which was recommended to us by our friend but it was only take away and it was pretty cold outside. So we decided to search for something else. At first, we were thinking about going to Curry & Ketchup which was nearby but we have been there on Monday with our friend, plus I was already writing about it, so I wanted to try something else :). So we walked from Majorstua toward the city centre hoping that we would find something good and affordable. We could not find anything so we were putting up with the idea that we would go for kebab in Bislett which is probably the cheapest food you could get out there and there is a lot of it. But, while walking there, we walked past a Mexican restaurant. We stopped by and looked at the menu outside and even though Radan was not really excited about it, I kind of was. The prices were about the same as if we would go out to eat sushi (we have already tried different sushi restaurants, so maybe I should write about it :)). So we went in :).

It was a good choice to go there. I like Mexican cuisine and even though I am almost sure that Mexican girl or guy would tell you something else, I though it was pretty good with relatively fine prices. I kind of liked the interior as well, I like big boards on walls when they are nicely put and written and although the place did not seem so Mexican, it was ok. Me and Radan ordered the most expensive items on the menu (and the prices were still quite reasonable for Oslo) but it was probably because we wanted something with meat. The service was nice, I liked that the waitress came to ask us if everything was ok and if we liked the food while we were eating.

I also read some reviews on tripadvisor after we visited the place and it was mostly good. They said that it is probably the most authentic Mexican restaurant in Oslo and that if you like Mexican cuisine and you happen to be in Oslo, this is a good place to go to. And I agree. The food is good, the restaurant is near city centre and the price is ok.

And here are some pictures :).




Takto vypadá restaurace zvenku. Celkem nenápadná a kdybych neměla hlad a nevšímala si všech restaurací okolo, asi bych ji přehlédla. Ale jsem ráda, že nepřehlédla :). / This is how the restaurant looks from the outside. Quite inconspicuous and if I was not so hungry and was not looking on every restaurant around, I would probably miss it. I am glad I did not. :)



Takto vypadalo menu. / That is how the menu looked.

Měli jsme fakt hlad a tak jsme si napůl dali tomatovou polévku s kousky nachos, cibulkou a smetanou. / We were really hungry so we ordered tomato soup with pieces of nachos, onion and with cream in it.

A Radan mě vyfotil při focení polévky. Foodbloggerka v praxi :) / A Radan took a picture of me while taking a picture of the soup. Foodbloger in practise. :)

Já jsem si dala scampi-tacos s ananasovou salsou, guacamole, chipotle cream a s rýží. Krevetky byly úžasné a celkově mi to moc chutnalo. Jednu tacos jsem ale dala Radanovi výmenou za tu jeho :) / I ordered scapmi-tacos with pineapple-sause, quacamole, chipotle cream and with rise. The shrimps were amazing and I really loved it but I exchange one of my tacos with Radan for one of his :).

Tohle jsou Radanovi tacos de carnitas z vepřového bůčku a místo ananasové salsy s klasickou jalapeňo rajčatovou. I tato taco byla výborná, krásně křupala :). / This is Radan´s meal - tacos de carnitas with pork belly and instead of pineapple salsa, it is with classical jalapeňo and tomato one. I liked that as well, it was crispy and good. :)



 Máte rádi mexickou kuchyni? / Do you like Mexican food? 


3 comments:

  1. Vy pořád chodíte někam na jídlo :) (řečeno s přející závistí). S mexickým jídlem moc zkušeností nemám, ale ta polévka vypadá senzačně :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, chodíme celkem často, ale tady v Oslu určitě míň, než doma :) .. A ta polévka byla moc dobrá, ale mně nejvíc chutnalo to krevetové taco :)

      Delete
  2. To vypadá moc dobře. Mexickou kuchyni mám ráda, ale zatím jsem jedla jenom to, co jsem sama uvařila, takže vlastně nevím :-D

    ReplyDelete