Tuesday, November 10, 2015

Vítejte v našem bytě I.: Ložnice

Je čtvrt na čtyři a sluníčko právě po celém dnu vykouklo zpoza mraků, aby za nějakou půl hodinku pro dnešní den zapadlo. Zapadlo. To je v tomto kontextu zvláštní slovo :). No. Sedím na tyrkysově modré židli, ale musela jsem si přes ni přehodit deku, protože mě trochu studila. Mám tu v ložnici takovou svou "pracovnu", což je docela nezvyk, protože jsem poslední dva roky nic takového neměla. Ne, že bychom v předchozím jednopokojovém bytě neměli stůl a židli, ale to nepočítám, protože byly v kuchyni. Je dost možné, že teď ušetřím spoustu peněz, protože nebudu mít takovou tendenci psát své články v kavárnách a tudíž nebudu tolik utrácet za kávičky. Možná :).


Přestěhovali jsme se už koncem července a tehdy jsem vám psala o tom, jak jsme k tomuto bytu přišli. Pak jsme měsíc byli doma "ve střední Evropě" a v podstatě od začátku září to tu jakože "zabydlujeme". Upřímně? Vymalováno jsme měli docela rychle, ale se zbytkem jsme teda rozhodně nespěchali. Ne, že bychom to tu nechtěli mít pěkné, ale prostě jsme leniví a hlavně nám ta "nezařízenost" ani jednomu nevadila natolik, abychom se do toho pustili... Ale naštěstí všechno plyne a mění se a tak jsme i my dozráli do bodu, když už to šlo přirozeně.

pár fotek z procesu malování ... :)
Původně jsem si přála, aby mi se zařizováním - co kam dát a jak to uspořádat - pomohla kamarádka, která se v tom vyzná. Když to pak nevyšlo, tak přišel na řadu můj "instinkt" :). V minulém bytu jsme volili spíš tmavé barvy, hodně černé a červené. Tentokrát se lépe cítím ve světlém prostředí a objevila jsem krásu tyrkysové barvy. Tak snad to s ní nepřeženu :).

Co se týče ložnice, o které je primárně dnešní článek, rozhodli jsme se ji vymalovat světle modrou a právě tyrkysovou. Původně černou komodu i černou poličku jsme přebarvili na bílo a můj pracovní stůl, postel i noční stolky jsou taky bílé. U stolu mám pak ještě takový ten ikeácký vozík - úložný prostor - kam si dávám všechno, co nechci, aby se mi válelo na stole. V původním bytě jsme ho měli v koupelne. Tentokrát jsem ho chtěla mít jako noční stolek, ale to se nelíbilo Radanovi, takže ... smůla. Radanovi se totiž líbí většina mých nápadů, takže když na něco řekne vyloženě ne, tak svou představu prostě pustím a přichází na řadu něco, co se líbí nám oběma.


Čeho jsem v tomto bytě chtěla mít hodně byly rámečky s různýma obrázkáma, nápisama a tak. Koupila jsem si jich milion v Ikea, většinu barvených, protože se mi to líbí, a dovnitř dala pohledy, co jsem dostala od vás nebo pohledy, co jsem koupila za pár korun v obchodě a které jsou barevnější, než samotný rámeček :). Když byl pohled menší, než plocha v rámečku, tak jsem za něj dala ještě kousek bílého papíru, aby se to "vykrylo". Postupně si možná vytisknem i nějaké společné fotky a budeme se kochat tím, jak jsme spolu hezcí! :D (haha)

Tato květina je lehce "zvadlá", protože ... jsem ji asi nezalívala pravidelně ... ale drží a je pěkná i tak :).
Chvíli jsem přemýšlela, jestli kvůli fotkám nepřevleču peřiny, protože máme každý jiné povlečení... ale pak jsem si
odpověděla na otázku, jestli vám tu chci ukázat, jak náš pokoj fakt vypadá a nebo jak se mi podařilo ho "vystajlovat" :) 
Tady ale můžete vidět, že jsem během pár hodin trochu změnila "dekor" komody. Koupila jsem kytku a rámeček
vyměnila s jiným :).


Další "dekorací" jsou polaroidové fotky, které budu přidávat postupně. Předtím jsem je měla v peněžence a už mi začínaly zabírat hodně místa. Určitě by se hodily i do scrapbooku, ale vím, že ho v nejbližší době vyrábět nebudu a než čekat, jestli změním názor, tak je radši budu mít pořád na viditelném místě, plus se mi na té zdi opravdu líbí a nefotím jich tolik, aby jimi tu zeď úplně zahltila ...

Tak, a už je pět, venku tma jak v pytli a tuším, že pro teď jsem téma ložnice "vyčerpala". Ještě nám chybí lampičky a malé koberce k posteli, a teoreticky ještě záclony, ale ty se tu v Norsku moc nenosí :). Cítím se tu ale skvěle. Máme to tu barevné, veselé a funkční. A to je fajn :).

Jak se vám u nás v ložnici líbí? Nebo nelíbí? Dejte mi vědět. A mějte se krásně! :)

28 comments:

  1. Paráda, takovéto články mám moc rád =). A je super, že ukazuješ pokoj takový, jaký je, když v něm žijete.
    Moc se mi líbí ty polaroidové fotky..čím jsi je připevnila na zeď? =)
    A pracovní "koutek" taky plánujeme, už pěkně dlouho, no pořád sháníme ten správný stůl..a bude taky v ložnici =D
    No a to postupné zařizování..byli jsme na tom stejně..vymalovat a pak postupně zařizovat a zvelebovat..ono nejde všechno hned a navíc, kvalitní a dobré věci si mnohdy žádají čas ;)

    Těším se na další místnost,
    Michael
    www.ontheleaf.net

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Majki, děkuju, to jsem ráda! :) Ty fotky jsou připevněné takovou tou oboustrannou lepící páskou. Hledala jsem ji tehdy v obchodě asi hodinu :D. Tento pracovní "koutek" je jenom pro mě, Radan bude mít svou vlastní "pracovnu", ale mně to takto vyhovuje ... když si budu chtít odpočinout, můžu rovnou skočit do postele :D. A máš pravdu - určitě to chce čas a možná, že to v "procesu" bude vždycky, což vlastně vůbec nevadí.

      Děkuju. A měj se hezky!
      P.S.: Já se zas těším na report z Osla :)
      Terez

      Delete
    2. Já nevím, jestli nějaký report bude =/..udělaly ho už holky a nejsem si jistý, jestli bych přišel s něčím novým..uvidím..musím se domluvi i s Patrikem, jestli taky bude chtít nějaký psát a uděláme to pak stejně jako s Varšavou, nebo to celé nechá na mě..

      Delete
    3. To by ale byla škoda, Majki :). Články u holek jsem četla, ale upřímně, kdybychom se tu neseznámily, možná bych o tom, že mají blog, ani nevěděla (a naopak). Tím chci říct, že ne všichni sledují vás všechny, takže i když by to třeba bylo podobné, určitě stojí za to si to přečíst z více stran :). Teda alespoň mně to zajímá :). Ale záleží to samozřejmě na tobě, na vás ... :)

      Delete
  2. Vyzera to uplne super a citit z tej mestnosti "Vas" :) Je to take prirodzene pekne prostredie, velmi sa mi to pozdava...ramceky s napismi a fotkami, take ja mozem, v byte tiez budem mat niekolko, takze to palec hore! :) Celkovo velmi prijemny dojem a ku clanku len - klasika, Terez :) diky a tesim na dalsie xx :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Miho, díky moc! :) Jsem ráda, že se ti u nás líbí a myslím, že budu mluvit i za Radana, když napíšu, že jsi samozřejmě zvaný to tu omrknout osobně :). Děkuju moc za všechny komplimenty, moc si toho vážím a mám radost! Měj se hezky, Terez.

      Delete
  3. Líbí se mi u Vás a to moc!! Nátěr dveří skříní je skvělý, všechno ladí. Opravdu povedené! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jé, Jani, děkuju! Moc si toho vážím, tak "tajně" (= většinou bez komentářů) sleduju tvůj blog a obdivuju tvůj vkus a cit :). Takže díky, ještě jednou! A měj se krásně! Terez

      Delete
  4. Terezko, ta tyrkysová byla výborná volba. Musím říct, že by mě nenapadlo jak bude pěkná a s tou bílou je úžasná.. Máte tam útulně a fotky, rámečky, obrázky a potažmo poličky - tak to miluju a mezi to sem tam kytí, to je ono.
    Já mám taky dost fotek vystavených v knihovničce pře knihami ... abych na ně mohla "juknout", když mám chuť, prostě tam patří.
    Tak se mějte v bytečku krásně. Jarka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jarko, děkuju moc! Moc mě těší, že se ti u nás při této virtuální návštěvě líbilo :). A vypadá to, že máme podobný vkus :). Děkuju ještě jednou a měj se moc hezky, Tereza.

      Delete
  5. Terezko, v ložnici mám taky tyrkysovou jako základ i stůl mám stejný, je to takový můj "dívčí" koutek :) hezky a utulnejsi to máte, těším se na další články!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Světlano, děkuju! Ta tyrkysová je fakt fajn! :) Musí to u tebe vypadat krásně! Měj se hezky a děkuju! Tereza

      Delete
  6. Terezko, to je moc krásně sladěné...parádní a moc se to k tobě hodí.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jani, děkuju, jsem ráda! :) Měj se krásně! :)

      Delete
  7. Terez, nádhera vážně. Ty fotky jsou super a až bude zaplněná stěna bude to luxusni:-) A tyrkysova- skvělá volba. Má milovaná barvička.
    Moc pozdravů z ostrova posílám
    Terka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terezko, děkuju :). Tak já tu stěnu budu pravidelně fotit a podávat reporty :))). A jsem ráda, že se i ta barva líbí ... já si k tyrkysové hledala cestu celkem dlouho a teď bych nejradši měla tyrkysové všechno ... to asi přeháním, ale stejně - fakt krásná barva :). Děkuju za pozdravy, taky posílám z Osla. Měj se hezky, Terez.

      Delete
  8. Terezko,
    včera mi to nešlo vůbec rozkliknout,tak jsem musela hned ráno :)
    Ložnice se mi moc líbí,ty pastelové barvy s tou bílou jsou skvělé,
    no a jak jsem si myslela,že se mi budou u Vás líbit ty drobnosti a dopňky tak fakt :)
    Celkově se mi to líbí a jsem ráda,že jsem mohla nakouknout,děkuju.
    Měj se zatím moc hezky.
    Renča

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Renčo, děkuju moc! Je zvláštní, že to včera vůbec nešlo, ale jsem moc ráda, že ráno už se to dalo! :). Děkuju za komplimenty, mám radost, že se ti u nás líbí, moc. :) Taky se měj krásně, Terez.

      Delete
  9. Krásně jste si to zařídili! My máme zase do lila :)
    Meet My Lovely World

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Radko, děkuju :). Lila barvu mám taky ráda, ale s ní nesouhlasil Radan, takže jsem ani neměla příležitost nad ní rozmýšlet :). Měj se krásně, Terez.

      Delete
  10. Terezko,

    ta tyrkysová na mě působí, jako kdybych byla na obláčku :) a to ji moc ráda nemám!
    Naprosto chápu vaší situaci, že se Vám do toho nejdřív nechtělo :) ale pak když se do toho jednou člověk pustí, tak nepřestane :)

    Líbí se mi řešení těch polaroidových fotek, působí to neotřele :)

    Pac a pusu

    C.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Clarky :), děkuju moc! :) Jsem ráda, že to na tebe hezky působí, i když tu barvu moc ráda nemáš! A jsem i ráda, že mi rozumíš, vypadá to, že jsme v tomto podobné :). Děkuju a měj se krásně, Terez.

      Delete
  11. Krásný a inspirativní článek, Teri :). Mám teď úplně chuť něco doma zase uklízet, měnit, dekorovat... A moc se těším na další díl seriálu! :)))
    Jen tak dál,
    L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jé, ahoj Luci, děkuju! :) Tak to je super, že v tobě ten článek vyvolal chuť si změnit/uklidit něco u vás doma! Sama se někdy cítím podobně, když někde něco čtu a vidím :) ... Děkuju a další díl bude brzo, snad. Obývák. :) Měj se krásně, Terez.

      Delete
  12. Krásné...místnost působí příjemně, tak nějak lehce, úplně jako stvořené pro relax a tvoření blogu :). A to dvojbarevné povlečení je náhodou cool - ozvláštní to celou místnost a dodá jí šmrnc... Mně se to líbí - je to osobité a je důležité že se tam cítíte fajn :)

    Těším se na další virtuální návštěvu! Hezkou neděli, Jitka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Jituš, děkuju moc za úžasné "zhodnocení", moc si toho vážím! :) Jsem ráda, že se ti naše dvou barevné povlečení líbí .. teď už máme zase stejné, ale zato dost "crazy" samo o sobě :). Další virtuální návštěva bude snad brzo! :) Měj se krásně! Terez

      Delete
  13. krása! takové články mám moc ráda.
    dýchá na mě skandinávská atmosféra, jsem zvědavá na další místnosti :)

    měj se hezky!

    Lost in Cyprus

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Teri, děkuju moc! :) To je zvláštní z tou skandinávskou atmosférou, já totiž pořádně nevím, co to vlastně znamená :). Možná ale jsem trochu "poznamenaná" tím, že tu žiju ... v dobrém :).

      Děkuju a i ty se měj krásně! Terez

      Delete