Tuesday, December 1, 2015

Vděčný článek

- Poprvé jsem ocenila chuť černého čaje s mlékem. Vypadá to, že je dost důležité čaj nejdříve vylouhovat a až potom přilít trochu mléka. Výsledek je pak lahodný a sametový a já musím zítra v práci znovu poděkovat Philovi, že mi připravil ten nejlepší šálek čaje. Však je Angličan, že jo. :)

- Vánoční trhy jsou kouzelné. Letos nám tu postavili i ruské kolo a moc se těším, až na něj nasednu a prohlédnu si město z výšky. Chystáme se jít i bruslit.



- Vystála jsem si řadu na Candy Apple - jablko namočené v cukrové polevě a posypané nejrůznějšími posypkami. Je to tvrdé jako lízátko, takže jsem to brala jako skvělé procvičování trpělivosti. Mám tendence všechno kousat. Tohle ale kousat nešlo. 

- V neděli jsem zapálila první adventní svíčku. Už ji máme třetí rok. Vánoční výzdobu v plánu nemám, ale zkontroluju, jestli fungují světýlka, co jsem koupila minulý rok. Pokud jo, vyvěsím je. Ještě nevím kam.

- Na vánočních trzích jsem mezi stánky s ručně vyráběnýma věcičkama, oblečením a jídlem našla i stánky neziskových organizací. Unicef, Amnesty, Červený kříž ... A je to tady ta nejpřirozenější věc.



- V neděli jsme se učili, trochu víc v praxi, jak správně připravit sushi. Pouštěli jsme si k tomu japonské vánoční písně, popíjeli víno a pivo a hodně se smáli. Článek mám stále v plánu, nezapomněla jsem :).

- V práci celý den ujídám julekake, tedy norskou verzi vánočky (doslova vánoční dort). Chystám se skočit si na jednu noční-pečící směnu, abych pro sebe i pro vás zjistila recept.

- Mám radost z nového kabátu. Nejen, že si v něm přijdu hezká, ale hřeje daleko víc, než jsem předpokládala. To je super zpráva! :)

- Nemůžu se nabažit Radanových úsměvů a roztomilých obličejů, které na mě v poslední době "háže" tak často. A když "pro mě" radostně tancuje. 



- Jsem vděčná za čas strávený s kamarády. Každý úsměv, každé slovo má svůj význam. Děkuju.

- Těší mě, když se Radan objeví ve dveřích kavárny, kde pracuju a chvíli "předstíráme", že se neznáme a že je "běžný" zákazník. Moc to ale nejde, nedávno takto přišla má kolegyně a říká Radanovi: "I know you from the blog!" :D

- Jsem vděčná za to, jak často nám tu svítí sluníčko. A když pak ve čtyři zapadne, město svítí vánočníma barvama. Jen při cestě z práce - chodím přes hřbitov - nesvítí nic. Za to si ale vždycky vychutnávám ten mrazivý klid. 

- Jím hodně mandlí pražených v cukru. S nimi v sobě probouzím celou škálu vzpomínek, vůní a pocitů.

- Právě teď pololežím v posteli, poslouchajíc Adele a Radan leží vedle mě s mou škraboškou na očích, zabalený v peřině i polštáři, čouhá mu jen nos a pusa.

- Zavírám oči a jsem plná lásky a vděčnosti. Miluju a jsem milovaná. Milujte se mnou. Právě teď. Jen tak. Pořád.

Mějte se krásně! A napište mi, jestli by vás "vděčné" články bavili pravidelně! Mě totiž těší velmi. :)

Děkuju!

13 comments:

  1. Terezko zdravím Vás a vidím, že si ten život kráásně užíváte;-). Kouzelný čas adventu Vám i Radanovi:-).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dobrý den, Alenko :) Děkuju moc, i vy si užívejte tento vánoční čas, nejlépe ve společnosti svých milovaných :). Mějte se hezky, Tereza.

      Delete
  2. Terezko, to je fajn povídání ...vánoční Oslo musí být krásné ... jsem zvědavá na ten recept.. tak si užívejte všeho pěkného !
    Mávám do Osla. Jarka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jarko, děkuju! :) Fotek z vánočního Osla určitě přibude víc, protože ta vánoční atmosféra a nálada je prostě "nakažlivá" a taky je to dost fotogenické období, takže fotím kdy se jen dá :). Dneska jsem ten recept na julekake sehnala, ještě si nechám od Leničky poslat recept na babiččinu vánočku (mám ho doma na papírku na nástěnce :)) a snad to před Vánoci stihnu obojí ... kdyby ne, pošlu ti ten recept jen tak (na vánočku) :). Taky mávám, měj se krásně, Tereza.

      Delete
  3. To ruske kolo vypada bozsky

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jani, je to fakt paráda! :) Tohle jsou moje třetí trhy v Oslu a tak krásná a "honosná" výzdoba tu ještě nebyla! Měj se hezky, Terez.

      Delete
  4. Terez,
    mě "vděčné články" baví. Člověk si tím vždycky připomene, že má být taky za co vděčný a že maličkosti jsou nejdůležitější. :) Takže je klidně piš dál. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Luci, děkuju moc :). Máš pravdu, taky to tak vnímám ... navíc se často nedostanu k napsání nějakého "tématického" článku, a nebo zrovna nemám nápad, ale tohle je pro mě přínosné si připomenout, co mě v uplynulých dnech potěšilo/inspirovalo/za co jsem vděčná a přijde mi, že i pro čtenáře to může být fajn, se třeba zastavit a potěšit se mnou a hlavně si třeba připomenout své "vděčné" momenty :). Takže moc děkuju! Doufám, že se máš hezky! Terez

      Delete
  5. teším sa na recept "nórskej vianočky" :).. a určite sú takéto články veľmi pozitívne a tak sa taká pozitívna nálada pomocou nich šíri ďalej, takže určite super :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aničko, děkuju moc :). Recept na "norskou vánočku" jsem dneska sehnala, takže se do ní pustím co nejdřív, i když to asi bude až příští týden ... každopádně tak, abyste si ji všichni, které zaujme, stihli upéct doma :). A děkuju za zpětnou vazbu i na tento článek, jsem ráda! :) Možná by to mohla být taková "moje" verze populárního "my week in pictures" :). Měj se krásně, Terez.

      Delete
  6. jednoduše, prostě, ano. baví mě moc a tak jak naplňují tebe, cítím z nich sálat lásku, díky které si uvědomím, jak krásný život mám a za to jsem vděčná já tobě ! :)

    http://etherealfly.blogspot.dk/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mirko, děkuju za milý komentář, moc :). Jsem ráda a vděčná, že to tak vnímáš! :) Užívej si každý den naplno! Terez

      Delete
  7. Krasny, emotivni, clanek :-) Vcera jedna holcina vykladala, jak se ji jeji svet rozpada, jak ji nic nebavi a nabilo me to vazne spatmou energii, a jen vlezu na tvuj blog a moje vnitrtni ja, je zase spokojene :-)
    Dekuju.

    ReplyDelete