Sunday, September 23, 2012

"Watchlist" na říjen

Před více než rokem a půl jsem sem dávala seznam filmů, na které jsem se v té době těšila. Dříve nebo později jsem nakonec opravdu viděla všechny a i když některé z nich byly průměrnější než jiné, dnes jsem ráda, že jsem si to sem tehdy sepsala a můžu se k tomu (seznamu) vracet.. A tak jsem se rozhodla udělat další "žebříček", tentokrát filmů, které jsou novější, některé už byly v kinech a některé do něj teprve míří .. Tak jako v minulém seznamu, i v tomto jsou převážně romantické komedie, popř. drama. Filmový vkus se mi stále nezměnil :)


La Délicatesse (Něžnost)
premiéra: 30.6.2012

Komedie / Romantický
Francie, 2011, 108 min

Režie: David Foenkinos, Stéphane Foenkinos
Hrají: Audrey Tautou, François Damiens, Pio Marmaï, Ariane Ascaride, Mélanie Bernier,Christophe Malavoy, Marc Citti, Bruno Todeschini, Monique Chaumette, Audrey Fleurot


Francouzský film s Audrey Tautou o ženě, která při nehodě ztratí svého milovaného manžela a zhroutí se jí svět. Po dlouhé době se ale dá dohromady se svým kolegou ... Upřímně, tento film má průměrné hodnocení jak na csfd.cz, tak na imdb.com, ale mě celkem zajímá. Byl natočen na motivy stejnojmenné knihy od Davida Foenkiose, která je ve Francii bestsellerem, a on sám ten film také režíroval ....
Audrey Tautou jsem od Amélie viděla jen v pár filmech (ještě na Coco Chanel bych se ráda podívala) a 95% francouzských filmů, co jsem viděla, se mi líbilo. Tak třeba bude i tento. :)


Moonrise kingdom (Až vyjde měsíc)
premiéra: 12.7.2012

Komedie / Drama / Romantický
USA, 2012, 94 min

Režie: Wes Anderson
Hrají: Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray, Kara Hayward, Jared Gilman, Jason Schwartzman, Tilda Swinton, Frances McDormand, Harvey Keitel, Bob Balaban, Neal Huff


Podle traileru se tento film režiséra Wese Andersona nese v podobném duchu jako další filmy co natočil - třeba Taková zvláštní rodinka nebo Život pod vodou. Odehrává se v 60tých letech minulého století a vypráví o dvou dvanáctiletých dětech, co se spolu rozhodnou utéct. Až vyjde měsíc je hvězdně obsazený film a má dobré kritiky, těším se na něj.


Anna Karenina
premiéra: 7.2.2013

Drama
Velká Británie / Francie, 2012, 130 min

Režie: Joe Wright
Hrají: Keira Knightley, Jude Law, Aaron Taylor-Johnson, Kelly Macdonald, Matthew MacFadyen, Alexandra Roach, Domhnall Gleeson, Alicia Vikander, Emily Watson, Olivia Williams, Ruth Wilson


Anglický režisér Joe Wright, který natočil podle knižních předloh třeba filmy jako Pýcha a předsudek nebo Pokání přichází s dalším filmem natočeným na knižní motivy - Annou Kareninou, která je jedním z nejslavnějších děl ruského představitele realismu Lva Nikolajeviče Tolstého.
Trailer vypadá velkolepě, Keira Knightley (jedna z mých nejoblíbenějších hereček, která může špulit rty jak chce a stejně ji budu mít ráda) je v historických rolích jako doma a Jude Law v roli jejího manžela Alexeie Karenina vypadá taky uvěřitelně. Jsem zvědavá na Vronského. Film Anna Karenina má velký předpoklad stát se zimním kinovým hitem.


Seeking a Friend for the End of the World

Komedie / Drama / Romantický / Sci-Fi
USA / Singapur / Malajsie / Indonésie, 2012, 100 min

Režie: Lorene Scafaria
Hrají: Keira Knightley, Steve Carell, Melanie Lynskey, Adam Brody, Connie Britton, T.J. Miller, William L. Petersen, Gillian Jacobs, Rob Corddry, Derek Luke, Melinda Dillon, Mark Moses, Marshall Manesh



Co byste dělali, kdyby zbývali 3 týdny do konce světa? (však už se to blíží, ne? :)) Steve Carell a jeho sousedka Keira Knightley se vydají hledat Stevovu ztracenou lásku. Vypadá to, že nás čekají i prvky sci-fi, ale myslím, že romantická část bude převažovat? Jak to asi může skončit? .. Nepřekvapí nás to? :)


The Perks of Being a Wallflower

Drama / Romantický
USA, 2012, 103 min

Režie: Stephen Chbosky
Hrají: Emma Watson, Logan Lerman, Mae Whitman, Nina Dobrev, Paul Rudd, Johnny Simmons,Joan Cusack


Stephen Chbosky nejdřív napsal knihu a potom si sám podle ní natočil film. Spolu s producenty, co natočili úžasný film Juno. Pro Emmu Watson je to jeden z prvních filmů, který po Harry Potterovi natáčela. Odehrává se na půdě americké střední škody v letech 1991-1992 a zabývá se složitým období dospívání , jako objevování sexuality, drog a zneužívání... Celé to vypadá zajímavě, těším se :).


The Words
premiéra: 20.9.2012

Drama / Romantický
USA, 2012, 102 min

Režie: Brian Klugman, Lee Sternthal
Hrají: Zoe Saldana, Olivia Wilde, Bradley Cooper, Jeremy Irons, Dennis Quaid, Ben Barnes, Željko Ivanek, Liz Stauber, J. K. Simmons, John Hannah, Michael McKean, Ron Rifkin, Nora Arnezeder


Film, který měl před pár dny premiéru, je o spisovateli Rorym, kterého hraje Bradley Cooper, který vydá svou první knihu, která je výjimečná. Všichni o ní mluví, všichni ji milují. Rory má vše - milující manželku v podání Zoe Saldany, je charismatický, svět mu leží u nohou ... co když ale jeho kniha není tak úplně jeho?
Tento film mě zaujal už když jsem o něm četla, trailer to jen potvrdil.


Dále chci v nejbližší době vidět Hope Springs, SuperClásicoSavages a Trouble with the curve. Jak to budu stíhat ale ještě nevím ... :) A jaké filmy chcete vidět vy?


zdroj: faktické informace jsem kopírovala z www.csfd.cz a fotky z google.com

No comments:

Post a Comment