Wednesday, September 9, 2015

LOVE (6): Jak jsem našla perfektního forografa i kameramana + květinová & dekorační inspirace

Máme fotografa, máme kameramana a celé tohhle zařizování trvalo doslova pár hodin!

Nevím, kdy přesně jsem psala poslední díl "LOVE", ale cítím, že je čas na další novinky :). Konečně jsem ve fázi, když (až tak moc) nevařím z vody a tudíž je o čem psát. Nebo ... zas tak moc není, protože celou novou informaci jsem vyklopila hned v první větě. Ale je to sranda, protože si pročítám první díl "LOVE", co jsem psala zhruba třemi měsíci, ve kterém píšu, že "podle pinterestu bych už dávno měla mít místo, fotografa i kameramana..." a tehdy jsem neměla nic a nikoho konkrétního na mysli a od včerejška můžu všechny tyto položky "odfajfknout". Což je super a mám obrovskou radost, jak to zatím plyne uvolněně a otevřeně a že zrovna tento fotograf a zrovna tento kameraman budou součástí toho našeho "svatebního týmu". Těžko říct, kolik mouder můžu prohlásit po pár poslaných mailech ohledně svatby, ale zatím mi z toho vychází fakt, že když se vyhnete přehnaným formalitám a vážnosti a hlavně budete "v souladu sami se sebou" a upřímní a přímí, přitáhnete k sobě lidi, kteří mají podobnou energii i "vizi" jako vy a zároveň i zjistíte, komu ta vaše (energie i vize) zas tak nesedne. A to je obojí skvělé. Všechno do sebe zapadá. Jména samozřejmě zveřejním, ale na to je ještě čas :). A abych nezapomněla, velké díky patří Elišce!


Rýsuje se i cukrářka, která je opravdu šikovná a profesionální, i když tam si zatím úplně jistá nejsem. Čím dál tím víc si hraju s myšlenkou oslovit nějakou šikovnou blogerku/blogerky. A tak pokud to některá teď čtete a chtělo by se vám do toho jít s námi, tak se určitě ozvěte! :) Kromě dortu a candy baru s Radenem uvažujeme ještě nad jinými "bary" - takový waflový, zmrzlinový, pájový a nebo třeba slaný bar taky nezní vůbec zle. Bude nás tam hodně, jídlo formou rautů a takovéto "sekce", kde si každý vybere, co bude chtít ... co si o tom myslíte vy?

A ještě na něco jsem se vás chtěla zeptat. Jaký máte názor na podávání tvrdého alkoholu? Vím, že na Slovensku je běžné mít k dispozici hodně alkoholu, ale mně se to upřímně moc nezdá. Určitě jsem pro pivo i víno, ale s těmi likéry si prostě nejsem jistá. Jakou máte zkušenost vy?
...

KVĚTINY A CELKOVÁ ATMOSFÉRA


Dnes bych se v "inspiracích" chtěla zaměřit na kytky a dekoraci nebo spíš celkovou atmosféru svatebního místa. Ta se sice nedá moc přenášet, ale pinterest a jiné svatební weby jsou přetékající fotkami a inspirací, které můžou pomoct k vytvoření si toho "vašeho" stylu. Cílem pro mě není mít za každou cenu originální a "jinou" svatbu. Spíš s Radenem hledáme v sobě a mezi sebou navzájem, co s námi rezonuje a co je nám blízké. A pak objevujeme možnosti a formy, jak to realizovat :). Jen to hlavně nebrat zas tak vážně, spíš jako takovou příjemnou hru :).

Co se týče květin, resp. "svatebních pugétů", nejvíc se mi líbí tyto tři styly, s tím, že nejvíc mi ke mně a k celkovému provedení svatby zatím zapadají ty z třetí koláže, hlavně ta první je taková veselá všehochuť a dost na mě působí :).




Chtěla bych světýlka, hodně světýlek. Ale vím, že budu muset najít někoho hodně šikovného, kdo nám tohle pomůže zrealizovat, protože bez mučení přiznávám, že moc nevím, jak to prakticky funguje.


Zároveň si úplně jednoduše umím představit nějakou takto jednoduchou a jemnou dekoraci.


A nebo takovou víc do růžova :)


Limonády bych ráda vyrobila sama domácí, ale i nějaká taková "lavice" plná nápojů se mi zamlouvá.


Místo obřadu vyzdobit takto jemňounce a lehce ...


... a takto nějak si pohrát s cedulemi :)


To je dneska všechno, já mám zase o něco víc jasno a doufám, že vás "novinky" bavily :). Mějte se krásně!

Zdroj všech fotek: Pinterest

12 comments:

  1. Ta poslední kytice z bodláků a kopretin je dokonalá! <3
    V.

    ReplyDelete
  2. Ano přesně, ta poslední koláž mi k tobě dokonale sedí!:).. a jinak světýlka, šťávy...všechno máš tak úžasně vymyšlený:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ivet, děkuju :). No, "vymyšlený" to celkem mám, ale zároveň tomu nechávám i dost prostoru, 9 měsíců (hmm, dneska přesně :)) je ještě dlouhá doba :). Měj se krásně!

      Delete
  3. Moc krasne. Jeste z toho zacnu mit chut na vdavky. :)
    Na Slovensku tvrdy alkohol (borovicka) byl a vubec mi to nepripadalo nejak nemistne. Ale je pravda, ze pak na ceske svatbe jsem tvrdy asi nepotkala (a nechybel mi). Za sebe bych se mu nebranila, pokud budou hoste, kteri vi, jak na nej a jak se pod vlivem chovat... :) L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj L., díky za postřehy :). No, já tak nějak tuším, že tam nějaký tvrdý alkohol nakonec mít budem, jen by bylo fajn to vymyslet nějak tak "domácky", abychom nekupovali ohromné množství vodek, rumů a nevím čeho ještě :). Plus Slováků bude polovina, ne-li víc :) .. děkuju a měj se krásně! :)

      Delete
  4. Terezko, ta myslím luční kytka s kopretinami je nádherná, takovou jsem si k tobě představovala... a ty první světýlka jsou takový jemný křehký ... první kytička na místo obřadu nemá chybu ... líbí se mi tvoje nápady
    Jinak na fotce ti to teda sekne.
    Hezké dny ti přeju. Jarka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Jarko, díky moc za postřehy, jsem moc ráda, že se ti "moje nápady" líbí :). Doufám, že se máš ty i maminka hezky, užívej si nástup podzimu :)... Tereza

      Delete
  5. Super článok a krásne fotky :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    ReplyDelete
  6. Ahoj Terezka. Mne sa paci ta posledna kyticka. A co sa tyka tvrdeho alkoholu, ten nesmie chybat. My sme mali v rozumnej miere domacu palenku, vodku, whisky a metaxu podla chuti nasich blizkych. Je pravda, ze sme mali starsich hosti co poznaju svoju mieru, ale bolo dost jedla a vytancovalo sa to. Prajem spravne rozhodovanie.

    ReplyDelete
  7. Dodatok: tvrdy alkohol nesmie chybat na slovenskej svadbe ;).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Evi, omlouvám se za pozdní odpověď a zároveň děkuju za poznatek. Asi to vypadá, že nějaký kompromis, co se týká tvrdého alkoholu budeme muset udělat :) ... Věřím, že tak budeme spokojení všichni :) ... Krásné podzimní dny přeju, Terez :).

      Delete