Monday, November 2, 2015

Like from my diary XIV: Dá se být "v souladu", i když se nenaplní naše představy? :)

Klikám na stránku Blogerka roku a nic. Během dne jsem to tak ze setrvačnosti (a zvědavosti) zkusila několikrát. Žádná změna. Kolem šesté to zkusil Radan, s jedním procentem baterky těsně před tím, než jsme se zakousli do šťavnatého a obrovského burrita. Stránka se změnila a moje první fyzická reakce? Stažený žaludek a zběsilé bušení srdce. Radan kliká na kategorii LIFE a pomalu sjíždí dolů, ani jeden z nás nedýchá ... dobře, trochu to dramatizuju. Trochu... Nejsem tam. První pocit? Jsem zklamaná a smutná ... ale zároveň taky dost klidná. Je to tak jak to je. Sama o sobě neutrální informace.


Tuším, že to začalo ten víkend, kdy jsem měla svou "narozeninovou soutěž". Bylo to poprvé, kdy mezi námi tak intenzivně proudila energie. Takovou odezvu jsem na blogu nikdy předtím neměla. Ten víkend jsem konečně naplno přijala, i já sama, že můj blog už prostě není (jen) o jídle. A pak začalo semifinálové hlasování do Blogerky roku. Cítila jsem, že jsem "připravená", začala jsem věřit tomu, co dělám. Napsala jsem článek, proč se ucházím o Blogerku roku a v každém dalším vám nezapomněla připomenout, že je stále možnost hlasovat :). V tomto kontextu, kdy víme, že ve finálové desítce nejsem, se to může zdát trochu trapné, že jsem se tak "snažila" a přála si to a ono to stejně nevyšlo... Popravdě, pro mě vůbec není, i když mě ta myšlenka napadla... Můj blog je odrazem mě samotné v každé fázi a Blogerku jsem brala jako skvělou příležitost a výzvu a záleželo mi na tom. Tak jsem o tom psala.


Je jednoduché být "v souladu" a spokojený, když všechno plyne tak nějak ... plynule :). A pak jsou tu situace, jako je ta Blogerka, která poslední týdny zaměstnávala podstatnou část mých myšlenek a kolem které jsem si chtě nechtě vytvořila spoustu představ. Když to vyjde ... kdyby to nevyšlo... Fakt je ten, že to jsou jen takové příběhy, co si má mysl vymyslela a s tím, co je, nemají nic moc společného. Jediné, co opravdu je, je ta informace - můj blog není tak populární, aby byl v TOP10 lifestylových blogů. Konec informace. Všechno ostatní je jen iluze, jen vymyšlený příběh. Nic mi nebylo sebráno, nijak mi nebylo ublíženo, žádná nespravedlnost se neděje a už vůbec to neznamená, že můj blog nikdo nečte. Jen se nenaplnila jedna z mých představ. Co to znamená? Samo o sobě nic, v kontextu mě samotné přesně to, jaký význam tomu dám. Upřímně, brala jsem tu soutěž jako skvělou příležitost, jak svůj blog představit více lidem, na druhou stranu teď píšu tento článek a vy ho čtete. Kolik je těch "více" lidí? Mohlo by to samo o sobě změnit tu čirou radost, kterou mám z psaní a z toho, že tu v takové "deníkové" formě sdílím svůj příběh? Mohlo by to změnit tu podstatu? Je trochu "ošemetné" psát tato slova, protože to může vyznít jako omlouvání si "neúspěchu" ... To, co vnímám, ale rozhodně není pocit neúspěchu. Naopak. Jsem vděčná. Za každého jedno z vás. Za to, že mě baví to, co dělám. Jsem plná motivace a lásky a těším se ... na další kroky své cesty. :) A děkuju vám za vaši energii a podporu!

Přeju příjemné pondělí, prožijte si a užijte každý moment! :)

P.S.: Moc gratuluju všem finalistkám a těším se, kdo to letos bude! Držím palce! :)

28 comments:

  1. Terezko, já myslím, že to vůbec trapné není, ani není třeba to brát jako neúspěch. Každy den se na tvé clanky těší stovky lidi a kdo určuje, jake cislo je uz "populární" a jake ne? Myslím, ze hlasování blogerky roku take nahrává blogum s mladší čtenářskou základnou, ktera nema problem "odevzdat" sve osobni údaje, ktere jsou podmínkou hlasování. Ja treba kvůli tomu nehlasovala a spousta lidi v mem okolí take ne.... Mohly by hlasy teto skupiny neco změnit? To nikdo neví:-) každopádně u některých blogu mi prijde, ze umístěni v TOP 10 je změnilo spis k horšímu, takze kdo ví, treba je absence v tom 10 vlastne výhra. Co děláš, děláš vyborne, takze pokračuj dál! U mě máš top 10 blog i bez nějakého potvrzování v anketě!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. To je pravda, já byla taky trochu konsternovaná, když to po mně chtělo číslo telefonu :-O

      Delete
    2. Ahoj Kájo, děkuju moc! Napsala jsi to tak výstižně, že už ani nevím, co k tomu dodat :). Nad tím, že někteří nehlasovali, protože nechtěli "odevzdat" své údaje, jsem ani nepřemýšlela, ale je možné, že to taky hraje nějakou roli ... je to ale takové coby kdyby a vlastně na tom nezáleží :). Děkuju moc za ty poslední věty, moc hezky se to čte. A upřímně, aniž bych ti chtěla nějak "nadbíhat", ty a tvůj blog jste taky mí oblíbení, pravidelně s každým novým článkem se vracím ... akorát obecně moc nekomentuju, no. :) Měj se krásně a třeba zase někdy na viděnou :). Terez

      Delete
    3. Naprosto souhlasím s komentáři ohledně osobních údajů. Já jsem hlasovat chtěla, žiju ale v Anglii a nemám česky mobil.. A dávat tam mobilní číslo rodičů mi přišlo dost divný. Možná většina volícich měla české telefony, přišlo mi ale trošku nefér že to číslo bylo podmínkou. Jinak se mi moc tvůj blog líbí. Určitě to muselo byt zklamaní, naděje je to, co nám dává sílu a posouvá nás dopředu. Myslím si ale, že blog si lidi najdou i bez tý soutěže! A moc dekuju za příjemný počteníčko! :-)

      Delete
    4. Ahoj Vee, děkuju moc! :) Souhlasím, že těch osobních údajů tam chtějí moc, resp. to vypadá, že kdyby požadovali jen email, možná by hlasovalo daleko víc lidí :) ...

      Zas takové zklamání to popravdě není, až na těch pár prvních okamžiků, kterým se asi nedá vyhnout, protože jsou to prostě "přirozené" reakce, když nám na něčem záleží ... Určitě jsem ale víc motivovaná, rozhodně se mi nic neznechutilo, naopak, psaní mého blogu mě fakt baví. A na nedostatek skvělých čtenářů si určitě stěžovat nemůžu, naopak! :) Děkuju ještě jednou a posílám pozdrav do Anglie! Měj se hezky! Terez

      Delete
  2. Koukala jsem, že kategorie Life byla zrovna hodně nadupaná, i když to asi většina kategorií, když jsem viděla ten dlouhý seznam... A jsem ráda za tvůj "klidný článek", protože když jsem viděla, jak kvůli tomu některé blogerky vyšilují, ať už radostí nebo smutkem, tak jsem z toho byla trochu konsternovaná a říkala si, že jsme asi málo soutěživé :D Já v tom nevidím nic než právě pár hmotných cen a nějaké to zviditelnění, ale když občas vidím 30 komentářů na nejčtenějších blozích, které vypadají asi takhle: "Super článek, mrkni na můj blog", tak si říkám, že není zas tak moc o co stát a lepší je mít základnu fanoušků, kteří si tě najdou sami :)
    V.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Veru, děkuju! :) Tak prostě to je soutěž a každý ji prožívá po svém :). Já to vzala jako takovou dobrou příležitost, jak si zas trochu posunout své hranice nelpění na ...čemkoliv a konkrétně tady na umístění v TOP10 :). Souhlasím s těmi komentáři, občas mě to překvapí, kolikrát i dobrý článek u některé z populárních blogerek a komentáře jsou pak jednoslovné a s odkazem a svůj blog. Ta odezva od čtenářů je určitě "nakopávací", ale je fakt, že pár komentářů, které něco říkají je ve své podstatě "víc", než desítky "nicneříkajích" :) ... Děkuju ještě jednou a měj se krásně! Terez

      Delete
  3. nic si z toho nedělej, ono být bloggerkou v užší nominaci si vyžaduje trochu jiný přístup k psaní článků...
    piš dál svůj deníček, však lidé co tě znají, tě budou vždycky číst rádi!
    Liby

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Liby, děkuju!

      Měj se hezky, užívej si "nové" období a ať jste všichni zdraví! Terez

      Delete
  4. Terezko, na jednu stranu jsem za to trošku smutný, protože by to byla příležitost, jak se spolu tento rok ještě jednou vidět =), na stranu druhou, když vidím, že se do finále Blogera roku dostal člověk, co na svůj blog postuje pouze vlastní videa z youtube (a tudíž by měl být zařazen do kategorie Videobloger), tak začínám mít o celé soutěži nevalné mínění..jestli vůbec někdo ty nominované kontroluje a jak k tomu teda organizátoři přistupují.

    A koneckonců, nic to celé nemění na tom, že na tvůj blog se (určitě nejen já) strašně rád vracím a fandím ti, protože ho píšeš srdcem a dáváš do něj kousek sebe. A to je něco, co já na blozích obdivuju a proto jé mám rád.

    Michael
    www.ontheleaf.net

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Majki, děkuju za krásný komentář! :) Smutný nebuď, poznáš tam nové lidi a užijete si to a my se třeba potkáme jindy a jinde! Budu moc ráda! :) Do toho, jak ta soutěž opravdu funguje, moc lidí nevidí a "my" blogeři a čtenáři už vůbec ne, ale pořád předpokládám, že v tom finále jsou fakt ti, co měli nejvíc hlasů a tudíž jsou tam "správně" ... koneckonců je to soutěž, hra :).

      Děkuju za krásná slova, moc si toho vážím! A počkej až uvidíš můj nový design, až bude (pracuju na něm s moc šikovnýma lidma, protože sama tomu tolik nerozumím). Myslím, že se ti s tvým vkusem a citem bude líbit :). Psát chci ale pořád stejně - tak, jak mě to zrovna napadá :).

      Měj se krásně, pozdravuj a držím ti palce ... co víc, půjdu ti ten hlas dát! Terez

      Delete
  5. Terezka je to tak ako to byť má.... tento tvoj blog mi príde osobitý a stále "o niečom" , a práve - a teraz naozaj nechcem byť zlá - blog minuloročnej víťazky mi už príde iba ako sled reklám, síce maskovaných akože zážitkami, ale stále mi to príde ako reklama, taký mám z toho proste pocit...takže podľa mňa sa asi aj dobre stalo a želám Ti veľa "naozajstných" zážitkov, o ktoré sa s nami - ako dúfame - podelíš :) Ivana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Ivanka, děkuju moc! Těší mě, že tam má radost z toho, co jsem, žiju a o čem píšu se dostává až k tobě! :)

      Co se týče Terezky a jejího blogu a vůbec "top" blogů, tak věřím, že je na ně vyvíjen daleko větší tlak, prostě jsou víc vidět a taky mají víc příležitostí. A je přirozené, že to s někým přestane rezonovat a s někým naopak začne. :)

      Děkuju ještě jednou a své zážitky určitě budu sdílet dál. Takovým nějakým "svým" způsobem :).
      Měj se krásně, Terez.

      Delete
  6. Vůbec není trapné se nad tím vším zamyslet :-) nic si z toho nedělej, protože spousta těch opravdu skvělých blogů, které mají nějaký smysl, úžasného autora a nejsou přeplněné produkty, které byly zaslány ke zrecenzování, se prostě do blogerky roku nedostanou, protože ne každý chce vypisovat na internet své osobní údaje ;-) z mých favoritů se někteří dostali do top 10, ale většina ne. Možná ještěže tak! I tobě krásné pondělí :-) Nikča

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Nikčo, děkuju moc! :) Upřímně, čtu tu teď všechny ty komentáře, které mě až dojímají a to slovo "soutěž" a "blogerka" se tak nějak vytrácí z mého podvědomí ... je to tak jak to je a je to fakt fajn :). Děkuju a krásný zbytek dne! Terez

      Delete
  7. Terezko, hezky jsi to napsala. Já myslím, že život jde dál a vlastně o tolik nejde. Jistě, je to příjemné se umístit někde výše. Ale myslím, že ty se svým přístupem k životu, ke každodenním nejdrobnějším věcem a hlavně k ostatním lidem máš už takovou jakousi výhru v kapse. Za to jaká jsi a to lidi - čtenáře k tobě přitahuje. Já k "tobě" ráda chodím a je mi jedno jestli jsi první nebo stopadesátá. Pořád tě budu mít ráda stejně.
    Takže dám si kávičku a hlavně pohoda!
    Mějte se s Radanem fajn. jarka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Jarko, zas a znovu moc děkuju!!! Jasně, že život jde dál! A jasně, že je určitě příjemné se umístit na přední příčce. Byl by ale ten moment, kdy se to stane "lepší" a "významnější" než každý jeden komentář, co dostanu od tebe a od všech, co se rozhodnou mi napsat? "Lepší", než něco, co furt je? :) I já tě mám moc ráda a fakt si vážím toho, že tu se mnou vždycky jsi. Doufám, že to víš! :)
      Já už kávičku měla, ale Radan zrovna vaří večeři :). Měj se moc hezky, Tereza.

      Delete
  8. Terezko, souhlasím se vším, co už tu bylo napsáno (s Kájou (FPT) ohledně způsobu hlasování a s názory, že se blogy často po blogerce roku "mění"). Já mám Tvůj blog, teď jak je, moc ráda a články si přečtu vždy s oblibou :-). Tvoje zapálenost do blogování a s tím spojená účast v Blogerce roku mi udělala velkou radost, protože z toho právě bylo cítit, že blogu opravdu věříš a já se neskutečně těším na to, co máš v plánu a jak blog bude vypadat dál:-).

    Klára

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Klári, moc děkuju! :) To se tak hezky čte, a jsem ráda, že ta radost z toho, co tu "vytvářím" dochází až k tobě! :) Ty "blogové plány", co se týče designu, už jsou v procesu a musím se přiznat, že jsem fakt nadšená, mám kolem sebe šikovné lidi, kteří umí ta má přání a to s čím "souzním" přenést do hmatatelné podoby. Těším se, až to bude hotové, moc! Obsahově to tuším bude pořád tak, jak to zrovna přijde. Jako doteď, prostě to, co a čím zrovna žiju :). Jen možná trochu "přehlednější" pro mě i pro vás, protože občas ani já sama nemůžu něco na svém blogu najít, tak si pak říkám, jaké to pak musí být pro vás jako čtenáře :) ...

      Děkuju ještě jednou a měj se krásně! Terez

      Delete
  9. Terez, můj hlas jsi dostala. Dostala jsi ho proto, že do svého blogu dáváš srdce a není to ten marketingovej mainstream, kterej na mě kouká odevšad. Je jednoduše poznat, že to děláš kvůli lidem a ne kvůli spolupracím. Mě nominovala kamarádka, ale od začátku mi bylo jasný, že mezi jinými blogy nemám šanci :-)
    Bohužel se nacházíme v době, kdy dospívající ocení mnohem víc líbivé fotky a plky o ničem než články, co mají hlavu a patu a kdy se jim autor otevírá...Na druhou stranu na tyhle osobnější blogy pak chodí jen ti, co jim to za to opravdu stojí a nemusíme se pak potýkat s nenávistnými a závistivými komentáři.
    Jestli se mi podaří z Wroclawi dovézt to víno, tak to příští středu zapijeme! :-)
    Těšíme se na vás! T.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teri, moc ti děkuju za ten hlas, ale hlavně za to, že sem chodíš a asi tě (snad občas :)) i baví :). Já věřím, že ty spolupráce jsou "pokušení", když se dostaneš na určitou "úroveň", ale přiznám se, že jak jsem si toho většinou nevšímala, tak mě teď trochu až "udivuje", jak se z blogerek, ze kterých fakt vyzařovala radost ze samotného toho, že něco žijou a píšou o tom stala taková skrytá a nebo naopak velmi "okatá" propagace značek a servisů ... ale o tom se třeba můžeme pobavit osobně :). A souhlasím, že takto v "menším" je to super, protože drtivá většina komentářů a zpráv, co dostávám jsou o "něčem" a minimum o tom, kde jsem co koupila nebo že mám hezký kabát :). Nic proti tomu!!

      Tak jo, jsem zvědavá, jestli to půjde! :) My se taky těšíme! Měj se zatím hezky! Terez

      Delete
  10. terez, hlavu vzhůru. na jednu stranu chápu, že tě to mrzí, na druhou stranu - opravdu myslíš, že se do top 10 hodíš? (teď to nemyslím zle - čti dál). :)
    podívej se na svůj blog a na blogy, které jsou teď řekněme "in" - co je spojuje? olympus pen, daniel wellington hodinky, tenisky vždy a všude, matt flowers, o-bag tašky, kosmetika mac a reklama vždy a všude. příspěvky naprosto, ale NAPROSTO o ničem. (nechci jmenovat, ale příspěvek o tom, jak nakrájet granátové jablko? seriously?!) a jeden blog jako druhý.
    a podívej se na svůj blog.. vždyť má duši, má charakter. lidé sem chodí, protože to tady mají rádi.. píšou ti smysluplné komentáře a ne příspěvky typu: hezké šaty, mrkni ke mně na blog..

    takže nesmutni a pokračuj v tom, co děláš, protože to děláš výborně! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Terezko, děkuju! Moc si toho vážím! :) Máš pravdu, že tam asi moc "nezapadám", ale o to mi popravdě ani nešlo :D. Ale chápu, jak to myslíš a z tohoto kontextu je to úplně "logické", že tam nejsem! :) Ale zároveň je zbytečné se s někým srovnávat, každý děláme, jak nejlépe umíme a tím pádem je všechno "správně" přesně tak, jak je...

      A s těmi komentáři jsi to krásně vystihla. Uvědomuju si to čímdál tím víc, jak je úžasné, že drtivá většina komentářů nebo i zpráv co dostávám je o "něčem". Je v nich ta energie, ten věnovaný čas a myšlenka. A popravdě jsem za to fakt vděčná. Asi radši fakt pět deset takových, než sto "o ničem", co? :) Když už bychom si měly vybrat! :)

      Děkuju ještě jednou a měj se nádherně! Terez

      Delete
  11. Terezko jste milá a krásná, váš blog je skvělej, máte báječného Radana..pro mě jste absolutní vítěz!! A v tom červeným kabátku Vám to straaašně moc sluší;-). Mějte se krásně:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alenko, to je krásné, co jste teď napsala! :) Děkuju moc, za ta krásná slova i za kompliment a i vy se mějte krásně! :) Tereza

      Delete