Thursday, May 21, 2015

Nebojte se fotit v noci!

V posledních pár dnech píšu neustále za pochodu. Teda za jízdy. Od té doby, co jezdím domů do ČR jen na návštěvy, tak si toho vždycky naplánuju tolik a pak neustále pendluju. Takto jsem včera "pendlovala" do Prahy s dvouhodinovým zpožděním a dneska zase jedu zpátky, abych hned zítra brzo ráno vyrazila do Jeseníků. Ale o těch příště.



V Praze jsem se včera kromě kafíčka s kamarádkou zúčastnila workshopu, který pořádal Olympus.  K němu jsem se dostala docela velkou náhodou. Když jsem si po Vánocích kupovala nový foťák, neměla jsem jasnou představu o tom, že to musí být Olympus Pen. Nakonec jsem se ale rozhodla pro něj, protože mi v poměru cena-výkon-design přišel nejlepší. A stále si myslím, že je. No ... a pak šel čas a já si všimla, že na instagramu existuje #mujolympus, který jsem pak čas od času k nějaké fotce použila... A asi před týdnem mi sympatická Míša poslala pozvánku na workshop nočního focení a já jsem zrovna doma a tak jsem s velkou radostí a nadšením mohla jít. Já vím, je to trochu stroze napsané, ale vlastně to není až tak podstata tohoto článku :).






Ani nevím, co je podstata tohoto článku. Asi prostě to, že to byl skvěle a užitečně strávený večer, díký kterému jsem se spoustu naučila a trochu té atmosféry bych ráda předala i dál :).

Celá akce měla začít v 19:30 ve Škole Stylu na Národní. Jsem ten "typ", který vždycky chodí radši dřív, než aby přišel pozdě. Proto často někde čekávám, protože spoustu lidí se kterými se stýkám to mívá spíš naopak. Včera to ale moc nevadilo (ono to tedy nikdy nevadí), navíc jsme se tam deset minut před půl sešly čtyři a alespoň měly prostor pro focení všeho okolo :). Nakonec se zůčastnilo asi 12 blogerek a přiznám se, že jsem poznala jen tři z nich, což jsem se po skončení snažila napravit, ale ne všechny se mi podařilo si dohledat. Nebylo tolik prostoru k bavení se mezi sebou a když už, tak se většinou utvořily skupinky, které už se mezi sebou znají. Všechny holky ale byly usměvavé, milé a sympatické. Přijde mi to úžasné - tato "blogerská komunita", ale ve své podstatě je to pro většinu z nás koníček, ke kterému se asi vztahuje určitý "lifestyle", ale v principu se neliší od jiných koníčků. Vlastně bych ráda někdy na toto téma něco napsala, bavilo by vás to?








S celým programem, po tom co jsme do sebe každá elegantně "hodila" trochu jídla, jsme začali asi v osm a to přednáškou o tom, jak ty foťáky vlastně fungují, co všechno si na nich můžeme nastavit a při jaké příležitosti a plynule jsme se dostali i k nočnímu focení, o kterém tento workshop byl. Zabývali jsme se hlavně tzv. "malováním do fotky" pomocí různých světýlek a přiznám se, že jsem vůbec neměla potuchy, že něco takového ten můj foťák Almond umí :). A vlastně celkově, najednou pro mě dostává focení jiný rozměr, protože o něco málo víc vím, jak s foťákem zacházet.


Dostali jsme malou pozornost od Olympusu. uhádnete, co to je? Voňavka né! :)

Po desáté hodině jsme se vydali do "ulic velkoměsta", což v podstatě znamenalo přejít přes silnici a pak na kraj mostu. Nabité vědomosti jsme zkoušeli v praxi a i když jsme po chvíli začali trochu mrznout, nikomu se moc nechtělo jít domů, chtěli jsme zkoušet víc a víc možností a vychytávek :).



Míša, která má na starosti pravděpodobně veškerou komunikaci s "veřejností" v Olympusu :).





A tak jsme se nakonec rozloučili před dvanáctou, každý se tak nějak rozutekl na jinou stranu a celé to skončilo. Myslím, že Olympus skvěle využívá svého potenciálu a stává se dominantní značkou na "fotografickém trhu". Ve svojí kategorii, minimálně. Stojí za tím tým úžasně sympatických a talentovaných lidí a konkrétně za tento večer jim mnohokrát děkuju. Doufám, že u nějakého "příště" budu zrovna náááhodou opět doma :).

19 comments:

  1. Workshop musel být opravdu užitečný, fotky jsou nádherné. Jak se dá něco takového vytvořit? Vypadá to fakt hodně zajímavě :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Veru, děkuju moc za milý komentář i komplimenty. "Něco takového" se dá vytvořit nastavením foťáku na speciální mód v manuálu, teď úplně nevím, jak se přesně jmenuje a pak na to taky potřebuješ někoho, kdo bude v ruce držet nějaké světýlko, prskavku, nebo svítivou hůlkou, se kterou točí, jak je třeba vidět na fotce :) .. to jen tak ve zkratce, ráda ti o tom napíšu víc, ale nejdřív bych se sama musela podívat na různé termíny a názvy :). Měj se krásně, Tereza

      Delete
  2. Wow, to je skvělé, že Olympus něco takového dělá... Jinak super článek a boží fotky! A Olympus Pen se mi moc líbí... U mě teda osobně došlo od naší první a poslední schůzky v Oslu k přehodnocení postoje k focení... Tedy byla jsem tak trochu "donucena," protože na pracovní cesty si nemůžu s sebou vzít Vítka. Proto jsem kromě psaní musela začít i fotit. Ale musím říct, že mě to začalo bavit, tak jsem si pořídila taky foťák! :D Ale ne Olympus, ale Fuji X-E1 :) A Těším se moc na pondělí :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Zuzi, no, už jsme se o tom trochu bavily osobně, takže asi nemusím nějak sáhodlouze odpovídat ... to je tak, když si s tím odpovídáním dávám načas :)). Včera jsem si to každopádně moc užila a už teď se moc těším na piknikování v Oslu :). Měj se krásně!

      Delete
  3. Terezko, to člověk netuší, co všechno foťák umí. Malování do fotky, to zní úžasně. Opravdu zajímavá akce. Tak ať to příště klapne a opět si tady doma........................ pořád mi vrtá hlavou co to je, když ne vůně....
    Měj se fajn. Jarka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Jarko, děkuju moc! :) Nooo, já taky doufám, že to klapne! :)). Je to pepřák, abychom se nebály fotit v noci ... v takto elegantním balení to ani nikdo nepozná, co to je :). Měj se krásně, Tereza.

      Delete
  4. Super článek, super fotky a máš pravdu, že to byl super večer! A mě pěkně mrzí, že jsem musela tak brzo odejít na vlak... těžký život nepražáků :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Domi, děkuju :). No, já si pak říkala, že jsem tě asi trochu "děsila", protože to působilo, že si mě neumím moc zařadit, že kdo že vlastně jsem ... což je naprosto v pořádku! :) Každopádně je škoda, že jsi musela odejít dřív! Tak třeba někdy příště, Terez.

      Delete
  5. Jééé, krásné fotky Terko! Workshop se opravdu povedl, souhlasím s tebou... a snad se zase někdy někde potkáme :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Niky, děkuju za komentář :). Taky doufám, že se zase někdy potkáme, působíš moc mile! :) Měj se krásně, Tereza.

      Delete
  6. A mně by pro začátek stačilo naučit se fotit za světla :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D :D :D Ty seš prostě jedna z nejvtipnějších blogerek, co znám, Luci :D Ale chápu, mám stejný cíl :)

      Delete
    2. Vy jste boží obě, holky! :D :D :D

      Delete
  7. Když sis koupila foťák, zaujal mě svým vzhledem. Pak jsem ho viděla naživo na jedné blogerské akci a teď ho stále častěji vídám u různých blogerek. Pokukuju po něm, ale bojím se, že když ho koupím, bude už dobrého zas něco jiného :)
    .
    Jinak se mi moc líbí, jak Olympus jedná se svými klienty - komentování na instagramu a podobné kurzy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Magdi, děkuju. No, ono se vždycky bude zdát, že je něco "lepší", než co je právě teď nebo co mám právě teď ... ale když to jen trošku pootočíš, uvědomíš si, že je trošku omezující takto přemýšlet :). Každopádně Olympus jen doporučuju! :). Měj se krásně, Tereza.

      Delete
  8. Super report Terezko! Mě ty tvoje "články za pochodu" moc baví, tak jen tak dál! Je to takové "crispy", jak říkáme u nás v práci, když je něco super a svěží a my nevíme, jak to nazvat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Baru, děkuju moc! Slovo "crispy" se mi v tomto kontextu moc zamlouvá! :))

      Delete
  9. Jééé, tak to muselo být super, to ti moc závidím :-) Mimochodem moc pěkný blog, chválím! .-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Dominiko, děkuju moc! :). Za komentář, i kompliment :). Měj se krásně, Tereza.

      Delete