Friday, February 6, 2015

11 faktů o mně

Na instagramu teď probíhá takový tag "11 faktů o mně" a protože jsem byla včera "označená" taky, tak jsem se do toho s radostí pustila. Akorát to nakonec je tak dlouhé, že by se to na ten instagram snad ani nevešlo. A tak jsem se rozhodla to dát sem... :)


1. Od čtyř do devatenácti jsem tancovala balet, což byla jediná záliba/kroužek, u kterého jsem vydržela tak dlouho.
2. V první třídě jsem se účastnila soutěže "Miss školačka" a měla jsem sebou plyšáka - tygra. Na otázku "Jak se jmenuje?" jsem suverénně odpověděla "Lvíček" :)
3. Jako malá jsem moc neuměla sykavky a vždycky, když jsem chtěla koupit časopis Pusík, ptala jsem se "Koupíš mi Pufíka, profím?" Od té doby mi tatínek říká "pufi, pufínku nebo pufíne".
4. S oběma rodiči mám neobyčejně dobré vztahy, mamince říkám "Leničko" a většinou bývá první, se kterou mluvím o všem, co se (mi) děje.
5. Ve čtrnácti jsem se hodně začala zajímat o zdravou výživu, která časem na nějakou dobu přešla až k lehké formě anorexie. Postupně se můj strach z jídla přeměnil v lásku k němu.
6. Péct jsem začala poměrně nedávno, dva a půl roku zpátky, a s každým dalším pečením cítím, jak se zlepšuju, posouvám se. Naplňuje to mé dny, je to forma (žití), kterou si opravdu hodně užívám a která by mě snad jednou mohla i živit, ale asi bych to nenazvala svou vášní. Nevím, jestli mám nějakou vášeň v tomto slova smyslu. A cítím, že to je v pořádku.
7. Všechno, co dělám, se snažím dělat jak nejlépe v ten moment dokážu. A věnovat tomu pozornost a lásku. Nemám ale potřebu být ve všem "nejlepší", "perfektní" nebo s někým soupeřit.
8. Mám pozitivní přístup k ... životu, k sobě, k prostoru kolem, lidem. Neznamená to ale, že mám pořád jen pozitivní myšlenky nebo se neustále cítím jen "pohádkově". Když přijdou negativní myšlenky, strach, smutek... snažím se je prostě jen přijmout takové jaké jsou, a zase je nechat odejít.
9. Mám spoustu přání, snů i představ, ale na ničem z toho nelpím. Jsem v souladu s tím, co je. Dělám co mě baví a to samo o sobě mi stačí. Všechno ostatní (vy)plyne.
10. Přijde mi v pořádku nemít na všechno názor.
11. Setkání s Radanem byla "láska na první pohled" a věřím tomu, že spolu můžeme s láskou prožít spoustu krásných let, ne-li celý život.

Napíšete mi i vy (do komentářů, do zpráv, na email ...) o sobě nebo co máme společné? Zajímáte mě a moc! :)

11 comments:

  1. Já tyhle články zbožňuju :) mně zase mamka dodnes říká "beruško" a až tak před 2 lety jsem si to uvědomila, a zaboha nevím, proč mi tak říká a hlavně že jsem si toho nikdy dříve nevšímala ;) no tak já jdu sepsat těch svých 11, díky za tag Pufíku :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hele, nebuď drzá :D. Každopádně už se těším na ty tvé, nějak s nima otálíš :)

      Delete
  2. ta druha prihoda mi pripomnela, ze kdyz jsem byla na zapise do skoly, byla jsem hrozne namachrovana, ze vsechno umim. no vytahli na me obdelnik a co to je za tvar. no vedela sem to? ani nahodou. ale jak sem byla suverenni, a ten obdelnik byl zelenej, rekla sem travicka ... neco jak s tvym tygrolvickem :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Rachel, no, já myslím, že jako děti to stejně všechno víme nejlíp :) ale jako fakt ... jako dospělí se pořád stydíme, že něco nevíme, jako dětem je nám to jedno a představivosti se meze nekladou :) .. travička je dobrá :D

      Delete
  3. 2. bod máme z poloviny stejný, 7. a 8. bod máme společný:)

    http://inlovewithmycrazyworld.blogspot.cz/2015/02/love-melissa-because-we-love-shoes.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Chris, druhý bod z poloviny stejný? taky ses účastnila Miss školačky? A nebo máš doma taky tygra, kterému říkáš Lvíček? :D .. ten sedmý a osmý bod mě těší .. :)

      Delete
    2. V první třídě jsem si do školy nosila furt medvěda.. Asi jsem se bála nebo co :D kDyž jsem se asi ve čtyřech bráchy zeptala, co je to za zvíře, odpověděl slonibrdlo, a že je to zvláštní druh od slona. Do konce druhé třídy jsem si to opravdu myslela :D Do teď ho mám ve skříni, odmítám ho vyhodit a nikdy jsem mu neřekla jinak, než slonibrdlo :D

      www.letsspeakwithchrisdoke.blogspot.cz

      Delete
    3. Ahoj Chris, promiň, že odpovídám tak pozdě, já jsem na to vzdyčky zapomněla :) ... Každopádně děkuju za sdílení tvého příběhu z dětství .. opravdou jsou si ty "naše" něčím podobné :). A vůbec se nedivím, že ho to své "slonibrdlo" nechceš vyhodit :)).

      Měj se hezky! Terez

      Delete
  4. Nedalo mi to. I když nejsem nebyla nominovaná, tak jsem to napsala! :)

    http://polarnivlk.blogspot.cz/2015/02/11-faktu-o-mne.html

    Zuzana (Polární vlk)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju, Zuzko, žes mi dala vědět. Tvé fakty jsem četla a napsala si to moc hezky, osobně a autenticky :). Měj se krásně, Terez

      Delete
  5. Cha! Taky se mi tehle 11 faktu moc libi! Ja jsem si je teda nenapsala na blog, ale na Instagram jo :)

    A pouzitivni pristup k zivotu je zaklad, bez toho by se clovek vazne picnul! :)))

    ReplyDelete