Monday, August 10, 2015

Letavy 2015: Dvě hodiny stačí k tomu, abyste cítili každý sval na těle

Dvě hodiny stačí k tomu, abych cítila každý sval na těle. Letavské dílny začaly, já jsem už tradičně v té taneční a i když (nebo přestože) si náš lektor Lacko dal na čas, polovina účasníků zjišťuje, že "už to není, co to bývalo", tedy že svaly bolí a to i ty, o kterých jsme ani nevěděli... Ale je to paráda, pozitivní energie i hudba proudí ve všech, sluníčko svítí a hřeje a všechno je tak má být ...

Loňské vystoupení taneční dílny

Včera jsme si užili a zatancovali na pohodový koncert Zuzky Mikulcové z Rimavské Soboty a pokud ji ještě neznáte, tak koukněte sem a pak směle přejděte k dalším videím a písničkám. Věřím, že se vám bude líbit.

... a abych nezapomněla - slíbila jsem vám přepis z "letavského nočníku" (ještě včera to byl deník, tak to tu prostě chodí) ... Pravděpodobně to bude malinko vytržené z kontextu, ale kdyby něco, pište do komentářů a všechno ráda objasním :)


Zuzka Mikulcová

Předtím, než jsme zjistili, že svaly všude po těle můžou bolet ... možná i potom.
Vepředu náš úžasný, jedinečný Lacko :)


Sme v pohode?
Partnerská poradňa Sehnalová-Furiel

Milí Letaváci,
Sme v pohode?
Predpoveď počasia na tento rok predznamenáva rekordný počet Letavských lások, románikov, či len obyčajných párení. Mohlo by sa vám preto zísť pár rád ako si užiť Letavy v páre od certifikovaných letavských zaľúbencov z agentúry Sehnalová-Furiel.

Ako všetci vieme, fyzická kultúra je na Letavách omnoho zmyselnejšia. Základnými komunikačnými prostriedkami sú totiž  flirt, tanec a objatia a je prirodzené, že vlastnícky reflex môže vytvoriť pocit žiarlivosti. Aj keď je to bežný nováčikovský omyl, vynakladať energiu na žiarlenie je hanebným plytvaním najcennejšej Letavskej komodity – pohody. Keďže pohoda, ktorú raz vyžiarlite, sa zdĺhavo dopĺňa, radi by sme sa podelili o náš plán prevencie. Už štyri roky si navzájom vravíme, že budeme dodržiavať takzvané Letavské pravidlá. Paradoxne, pri písaní tohto stĺpčeka sa na ich definícii zrazu akosi nevieme zhodnúť. A možno to je práve v tom. Jednoducho sa spoľahnúť na toho druhého, že bude baviť ako chce a neutrhne sa z reťaze... priveľmi. Zaiste, je to prísna sonda dôvery vo vzťahu, ale ak sa týmito pravidlami budete riadiť vo svojom párovom prežívaní Letáv, existuje šanca, že zostanete párom aj po Letavách. Ako my.
Sme v pohode.


včerejší večeře

Letavské Sweet Melange aneb "kritika včerejší večeře"

Od nedělní večeře se očekávalo hodně. Nenuceně harmonický souzvuk rýže, brambor a sloního víčka na cibulce dotáhla do estetické dokonalosti kyselá okurka, která minimálně půl dne zrála na čerstvém vzduchu. Vegetariány zajisté uspokojila varianta samotných brambor opečených na vepřovém sádle. Za mě je to dnes 3,5/5 cupcaků, Kokavská kuchyně však ukázala potenciál uspokojit i překvapit.

2 comments:

  1. Vaše poradna je prímová! :-)
    I když teda tvoje jídelní kritika také stojí za to.

    ReplyDelete
  2. Terezko, vypadá to tam vše v pohodě... máte dobrou poradnu ... jste holt šikovná dvojka prověřená Letavami (píšu to správně?).
    Užívejte si všeho. Jarka

    ReplyDelete