Thursday, January 30, 2014

Valentýnská čokoládová srdíčka / Valentine's chocolate hearts

Slavíte Valentýna? Ten svátek, který je pro mnohé tak kontroverzní, že ho někteří milují a někteří odsuzují jako americký zbytečný výmysl? Já osobně ho vnímám neutrálně. Dlouhou dobu jsem ho "neměla s kým slavit" a s Radanem máme 14tého vždycky "výměsíčí" (na Valentýna to bude dva a půl roku), takže je to dobrý důvod si třeba zajít na dobré jídlo a udělat si hezký den, ale krásné dny míváme stále, prostě proto, že jsme spolu. Ale přiznám se, že "datumy" (jako narozeniny, Vánoce apod.) moc, co se týče třeba dárků,  nedodržujeme. Nevím, jestli to letos bude jinak, pravděpodobně ne, ale to je ve své podstatě úplně jedno :).

Udělat radost si ale můžeme všichni, ne? Ať už k Vaneltýnu a nebo jen tak, zkuste přítele/přítelkyni/kamarády/rodiče .. potěšit třeba těmito čokoládovými srdíčky. Je to opravdu jednoduché, rychlé, sladké a milé. :)


Recept / Recipe


12 srdíček / 12 hearts

budete potřebovat: tvořítko na led ve tvaru srdce nebo jiného oblíbeného tvaru, já jsem použila to z Ikei
you will need: ice cube tray in heart shape (or any other you like)


200g čokolády, nejlépe různých barev / 200g chocolate, preferably various colors
jedlé třpitky, perličky, lentilky, různých barev / edible glitter, pearls, smarties, various colors




postup/ process

1. Do tvořítek na led dejte pár perliček, lentilek, prostě několik barevných malých jedlých a sladkých kousků. Nachystejte si 2-3 skleněné mísy/hrnce s různými čokoládami a nejdřív rozpusťte ve vodní lázni jednu a naplňte jimi třetinu/polovinu srdíček. Potom jen vyměňte mísu a ve vodní lázni rozpusťte druhou čokoládu. Opět jí naplňte srdíčka. Naplněné tvořítko na led dejte na 20min do mrazáku a máte hotovo. Čokoládky vyklopte. Můžete je zabalit do pěkného sáčku se stužkou a nebo třeba do nějaké pěkné krabičky.

EN: Place some edible glitter, pearls, smarties or M&M´s into the ice cubes tray. Prepare two-three glass bowls with different kinds of chocolate. Melt one kind of chocolate in water bath and fill one third or half of the hearts with it. Then melt another kind of chocolate and do the same. When all the hearts are filled, place the tray in freezer for 20 minutes. After that, it´s done. You can put the chocolate hearts into a nice bag with ribbon or to some nice little box.




2 comments:

  1. ach, super :) my s drahým tiež moc neoslavujeme, ale takému milému potešeniu určite nepovie nie (to je asi osud ...keď už aj tú ikea-srdiečkovú formičku máme...asi ako každý :D)

    ReplyDelete
    Replies
    1. JO, fakt je to osud, určitě :D. Tak jsem ráda, že jsem trochu inspirovala :)

      Delete