Nejnáročnější se nakonec ukázala být přeprava do Bratislavy, protože v ČR a na Slovensku je momentálně krásné babí léto a to teplo frostingům na cupcacích určitě neprospívalo. Nakonec to ale vyšlo krásně a v Bratislavě jsem se mimo jiné stihla potkat i s Angie, která je milá a sympatická a nabídla mi super banánový cheesecake :)).
Z receptů, co jsem na tuto svatbu pekla, mě nejvíc potěšily cupcaky z arašídového másla. Pekla jsem je poprvé a jsem z nich tak nadšená, že bych je teď pekla stále dokola. Pokud máte v oblibě arašídové máslo stejně jako já, zkuste je i vy. Fakt, slibuju - stojí to za to! :)
Recept
12ks
doba přípravy: 20min + cca 30min frosting
doba pečení: 13-16min
cupcakes
75g "crunchy" arašídového másla (můžete klidně použít i "smooth")
60g másla v pokojové teplotě
165g hladké mouky
1/2 hrnku kefíru
1 1/2 lžičky jedlé sody
špetka soli
150g cukru
1 lžička vanilkového extraktu
2 vejce
frosting
200g másla, nakrájeného na malé kousky
150g "smooth" arašídového másla
200-250g moučkového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
postup
1. Předehřejte si troubu na 180 C. V míse spolu rozmixujte máslo, arašídového máslo a cukr. Pak přidejte vajíčka a mixujte úplně dohladka, tak pět minut. Pak přidejte kefír a znovu mixujte dohladka. Nakonec do relativně tekuté směsi přidejte prosátou mouku společně s jedlou sodou a solí.
2. Vyložte si cupcakovou formu papírovými košíčky a ty naplně do zhruba třičtvrtiny. Dejte do vyhřáté trouby péct na 13-16 minut. Cupcaky by měly být vevnitř upečené, ale neměly by napovrchu úplně zezlátnout, protože jinak budou suché. Nepojte se je nejpozději po těch 16ti minutách vytáhnout, upečené určitě budou :).
3. Zatímco cupcaky budou chládnout, můžete si připravit frosting. Nejdřív rozmixujte samotné máslo dohladka, což bude trvat asi 3-5 minut. Pak přidejte arašídové máslo a vanilkový extrakt a znovu mixujte dalších 5 minut. Nakonec postupně přidávejte prosátý moučkový cukr. Je docela důležité po každém přidání mixovat poměrně dlouho (cca 3minuty), protože jinak může být frosting řídčí.. před zdobením ho můžete dát na 15min do ledničky, kde malinko stuhne a bude se s ním lépe pracovat.
4. Úplně vychladlé cupcaky ozdobte frostingem .. a pak už si jen vychutnejte nejlepší cupcaky na světě :). Dobrou chuť. :)
Teda Terezko, tyhle mě silně svádí k tomu, abych (po tvém vzoru) překonala strach a konečně nějaký ten cupcake upekla :)
ReplyDeletejéé, no super! :) Fakt je zkus. Ty máš přece ráda peanut butter :))
DeleteAhoj Terezko, dneska jsem tyto cupcaky vyzkoušela a musím říct, že jsou prostě famózní :-) Málem nestihly ani vystydnout, o zdobení ani nemluvě. Myslím, že si je velmi správně označila jako " nejlepší cupcaky na světě", tohle označení si rozhodně zaslouží.
DeleteAhoj Mirko, jéé, tak to mám radost, že se povedly a že tak moc chutnaly! :) Děkuju za komentář! :)
DeletePřesně takhle podrobně by se měly psát všechny recepty! Je to krásně vysvětleno a já mám úplně chuť to vyzkoušet (a sníst!:D)
ReplyDeleteAhoj Ali, tak to jsem ráda, že ty recepty dávají smysl! Doufám, že je tedy nakonec i vyzkoušíš :). Měj se hezky, Tereza
Deletewow, tak to určitě zkusíme
ReplyDeleteAhojky, už jsem pár cupcake dortíků upekla, ale tyhle jsou jednoznačně jedny z nejlepších. To těstíčko je jedna báseň. Děkuji za tento super recept!
ReplyDelete