Candy Bar jsme tentokrát připravovaly pro slovenský pár. Budoucí nevěsta nám poprvé napsala někdy začátkem června, takže jsme o ní věděly poměrně dlouho. Před svatbou jsme se s B. sešly dvakrát. Poprvé ještě v červnu, kdy jsme mluvily o tom, jakou má zhruba představu, co všechno by tam chtěla a nechtěla mít a taky jsme se domluvily na tom, že budeme s Terezkou (takže hlavně Terezka :)) zařizovat i kytky a celkovou dekoraci na hostině. Mělo to být takové naše "poprvé", ale Terezka kytkám rozumí, baví ji s nima pracovat a má cit, tak jsme do toho šly. Podruhé jsme se sešly koncem srpna, jen necelé dva dny po tom, co jsem se plná dojmů a stálé létající trochu "mimo" vrátila z mé dovolené v ČR a SR. Na tuto schůzku jsem napekla kokosový a citronový cupcake a pár pusinek. S kokosovým jsem se tehdy moc netrefila, to když jsem zjistila, že ani ženich ani nevěsta kokosu zrovna neholdují. S citronovým, který jsem dochutila mákem a povidly, to už bylo trochu lepší a byl jedním ze tří příchutí, které si nakonec na svatbu vybraly.
přípravy .. :) |
Terezčina záležitost :). |
Co se týče pečení, oproti minulému Candy Baru se tentokrát žádné větší drama nekonalo. Za zmínku stojí snad jen to, že když jsem ve vodní lázni připravovala bílky na sněhové pusinky, mísa z ničeho nic praskla a všech 7 bílků se vylilo do vody a musela jsem tedy začít znovu. Což bylo nepříjemné, ale vlastně se nic tak hrozného nestalo.
salted caramel k makronkám. recept tady |
makronky "in the process" |
Ani cake pops mě tentokrát nerozhodily. Možná to bylo tím, že jsem k nim už dopředu nepřistupovala s "despektem". Vlastně to určitě bylo tím :) A pravděpodobně pomohla i vhodnější čokoláda. Ozdobené byly jen jemňounce a těší mě, že jsem tedy snad tuto svou "cake popovou kletbu", která mě provázela každým Candy Barem, prolomila. Stejně jsem si ji vytvořila jen ve své hlavě :).
Nejvíc jsem se vyhrála na cupcacích. S Terezkou jsme vyrobily několik marcipánových kytek a v době, kdy Terezka aranžovala květiny, jsem já měla dost času na dekoraci cupcaků. Využily jsme hodně stuh, mašliček, hodně různých perliček a neskromně se přiznám, že na design většiny cupcaků jsem docela hrdá :). Co na ně říkáte vy?
Oproti jiným Candy Barům, které jsme už připravovaly, tento zabral nejvíce času. Svatba se konala skoro hodinu autem od Osla a asi bychom ho nemohly realizovat, kdyby nás na to místo vždycky neměl kdo odvést a pak zase přivést zpátky. Celkem jsme tam takto jely třikrát a dohromady jen tímto strávily skoro 13 hodin, což se možná nezdá, ale je to docela dost. Mně pak hodně času zabralo pečení a nákup všech ingrediencí a myslím, že Terezka strávila minimálně stejný čas sháněním všech možných dekorací a květin. Je tu ale jedna podstatná věc - moc nás to bavilo. A to je asi v konečném důsledku to nejdůležitější. Popravdě, díky tomu, co jsme tentokrát vytvořily, se do mě nalila zase nová energie a chuť pokračovat. Jedním z důvodů je to, že cítím a vidím, jak se s každým dalším Candy Barem zlepšujeme a zároveň vím, že je ještě tolik prostoru na "růst". A to je dobrý pocit. :)
Co na náš Candy Bar říkáte vy? Dejte mi vědět, prosím. Těším se. :)
recepty, které jsem použila na tento Candy Bar a už jsou na blogu
cake pops
čokoládové cupcaky
citronové cupcaky
limetkové makronky
recepty, které jsem použila na tento Candy Bar a ještě nejsou na blogu (ale budou)
pistáciové cupcaky
salted caramel makronky
Důlěžité odkazy :)
web: www.candybaroslo.com
facebook: https://www.facebook.com/CandyBarOslo
instagram: http://instagram.com/candybaroslo
Terezčin blog: www.terezainoslo.blogspot.no
další candy barové články:
jeden
druhý
Terezčiny krásné pugéty. |
To je nádhera, Terezko. Jednou si vás objednám na svatbu (doufám, že ne ještě ne hned, ale někdy :))
ReplyDelete