Monday, July 27, 2015

První noc v novém bytě aneb jak jsme našli nový domov

První noc v novém bytě. Jsme obklopení poličkama, kouskama nábytku, rozebranou sedačkou, krabicema a mezi tím vším my, samozřejmě na zemi. Hlavně, že jsem si dala škrabošky do batůžku na zapamatovatelné místo, alespoň jsme si měli čím zakrýt oči :). Ale né, je to úžasný. Je krásné pozorovat a být součástí toho, jak se z holého bytu s hodně starou omítkou stává pomalu ale jistě domov.

Už jsem vám psala, jak jsme takový byt našli? Nemůžu si teď vzpomenout, ale myslím, že ne :) ... Tak od začátku května jsme pravidelně koukali na internet a hledali, který byt by se nám líbil a navíc byl v naší "cenové kategorii". Našli jsme spoustu krásných bytů, většina ale nebyla o tolik větší, než náš předešlý byt, za to cenově zhruba dvakrát dražší. A ani nemluvím o tom, že když už jsme někam napsali, kdo jsme a že bychom chtěli na prohlídku, odpovědi se nám nedostalo. A tak to plynulo a my jsme stejně byli v klidu, protože jsme "věděli", že nakonec něco najdeme. Že to ale takto krásně do sebe zapadne, to mě nenapadlo.

V den, kdy jsme dostali klíče :)
Zdi jsou už zarovnané a dneska se bude malovat
Radan jednou před svými kolegy v práci zmínil, že hledáme byt. No, a jeho kolegyně se hned ozvala, že oni zase z jednoho odcházejí a že bychom se na něj určitě měli jít koukout. Majitel ten byt nedává nikam na internet, vždycky tam mívá někoho takto "přes známé". A tak jsme se tam den před odjezdem do Amsterdamu šli podívat a věděli, že tohle je ono. Třípokojový byt, oddělená kuchyň, koupelna s vanou, krb, velký balkon a za cenu nižší, než ty malé byty, co jsme viděli na netu. Je tam sice dost práce s opravami zdí a malých "nesrovnalostí", ale máme volnou ruku s výběrem barev a můžeme vrtat, co nám .... fantazie ... ráčí :). A lokace? Taky ideální, kousek do centra, kousek do práce. Vlastně to teď píšu a hlavou se mi honí, jaké máme štěstí. Máme, určitě. Ale troufám si říct, že jsme si ho trochu přitáhli... Často opravdu stačí být otevřený, přístupný a "připravený" :).

Tak nevím, jestli Radan víc pracuje nebo pózuje? :)
Vybírání barev / zásobení českýma i norskýma sladkostma jsme slušně! :)
Klíče jsme dostali minulý týden ve čtvrtek a od té doby s tím dost pohli. Včera jsme do noci stěhovali všechen nábytek a věci a ve starém bytě už nám zůstali jen malé drobnosti. Pomáhá nám s tím Radanův kamarád Mišo a nutno říct, že kdyby se na tom nepodílel, trvalo by to mnohem mnohem déle a do spousty věci bychom se ani nepouštěli, protože jim nerozumíme. A Radan? Ten je úžasný! Jak se do toho pustil a zajímá se o všechno, je pracovitý a podílí se na výběru barev a i když máme trochu jiný vkus, nakonec se vždycky dohodneme v klidu a s láskou. Dnes ty barvy jdeme koupit a začneme malovat. Myslím, že jsme vybrali dobře. Ráda vám to pak ukážu :). Malovat budeme do čtvrtka. Pak jedeme na čtyři týdny domů, takže to "pravé" zařizování začne až pak. Zajímaly by vás případně i fotky, které inspirují mě? Je něco konkrétního, co by vás zajímalo? A vůbec, co se líbí vám? :)

Krámy v pokoji pro hosty, krámy v obýváku, krámy všude.
Dobrou noc ze starého bytu / Dobré ráno z nového bytu :)
Dneska už končím! Krásný začátek týdne přeju a mějte se krásně! :)

18 comments:

  1. Terezko, moc gratuluji k novému bytu. My zrovna včera vedli diskuzi o novém bydlení (ale to nás čeká až za nějaký čas) a úplně mě jen z té představy hřeje :-). Těším se na fotky, až budete mít zařízeno :-).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Adrianko, děkujeme :). Tak to je super, že se na nové bydlení taky chystáte, moc držím palce, ať to pak jde hladce :). Fotky budou, jen se to trochu opozdí tím, jak jedem domů na několik týdnů ... já se moc těším na zařizování :). Měj se krásně, Terez.

      Delete
  2. Terezko, moc gratuluju k novému bytu - vypadá báječně. Ještě,že se Radan v práci zmínil - to jsou ty náhody!
    Chci se zeptat - na té druhé fotce - to je pohled z nového bytu nebo pohled na váš nový dům?
    Jinak ptáš se, co by nás zajímalo - mě všechno. Já mám ráda světlý nábytek, vůbec interiér, neříkám zrovna bílý, ale světlý. Tmavý nábytek se mi líbil dřív, ale už ne. Tak už se těším na další "zprávy".
    Mějte se fajn a hezkou dovolenou! Jarka ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Jarko, děkuju :). No jo, náhody, je asi třeba tomu jít naproti :). Na té druhé fotce je náš výhled, takto z výšky asi nemám jak vyfotit náš byt, to je škoda :). Mně se taky čím dál tím víc líbí světlejší nábytek, i když předešlý byt byl spíš tmavý, teď bychom to chtěli zařidit trochu jinak, přemalovat i komody a tak. Asi právě ne na bílo, ale prostě, aby to celé bylo světlejší, vzdušnější :). Děkuju a měj se krásně (na email odepíšu, jen mi prosím dej chvilku, mám teď internet jen po kavárnách a nestíííííháááám :)). Tereza

      Delete
  3. Majte sa tam fajn :)

    Izabell │my diary/klik/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Sydney, děkujeme. Měj se hezky! Terez

      Delete
  4. Krása, krása! Hlavně Radanovi to hrozně sluší v montérkách a s vrtačkou! :D :) Škoda jen, že s pravým zařizováním začnete až za 4 týdny! Ráda bych viděla nějaké fotky před/po a jak jste si to tam zařídili :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Zuzi, Radan se z tvého komplimentu jistě potěší :D :). No jo, trochu se to posune, ale můžu/chtěla bych to pak udělat takovou formou před/po ... nebo něco na ten způsob! :). Děkuju a doufám, že už jsi v pořádku!! Měj se krásně!

      Delete
  5. To je skvělý, moc hezky to popisuješ:) A jsem zvědavá, jak krásně to bude brzy vypadat!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Markét, díky :). Já jsem taky zvědavá :D. Představu mám, ale většinou to pak vypadá jinak, protože jsme přecejen dva, plus některé věci se těžko realizují! Ale bude to krásný, určitě!!! :D Měj se hezky, Terez.

      Delete
  6. Terezko, ohromná gratulace a ať jste tam spokojení! I když to budete, o tom vůbec nepochybuji! Na poslední fotce z nového bytu záříš jako sluníčko! Doufám, že my na ten "náš" už taky brzy kápnem, začínám ztrácet optimismus:-(

    A Rada s vrtačkou je jako z magazínu:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Kájo, děkuju moc! Ještě to zařidit a pak můžete v klidu přijet na návštěvu, klidně i s Davidem, však máme pokoj pro hosty! :D :D. Moc držím palce, abyste i vy co nejdřív našli, možná se fakt vyplatí to hlásit všude okolo, třeba se to taky takto sejde! :).

      Radanovi to dám přečíst, bude rád! :D Měj se krásně, Terez.

      Delete
  7. Bomba! Moc gratuluju k tak skvělému bytu :-) Ta naše první noc byla cca před dvěma měsíci, měla jsem po náročném dni, protože jsem v Liberci vařila na Restaurant Day, ale ten pocit spát v naší krásný nový posteli v rekonstruovaném bytě byl..neskutečný :-) Ať se vám tam dobře žije!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Terez, děkuju moc! A souhlasím, že ten pocit je krásný ... I když teda zatím spíme na zemi, mezi miliónem věcí ... ale i tak je to super a smějeme se, kolik kroků musíme udělat, když chceme z ložnice jít něco vyhodit do kuchyně ... z jednopokojového bytu, kde všechno bylo doslova "v jednom" je tento třípokojový docela skok :D. I vám ať se krásně žijem, děkujem a měj se hezky! Terez

      Delete
  8. Terezko, ty jsi ztělesněním splněných přání :-) Ať se vám líbí, moc vám to přeju :-)

    ReplyDelete
  9. My strávili hledáním bytu tři měsíce. Ten pocit, kdy podepíšeš smlouvu a dostaneš klíče je tak ulevující. :D

    ReplyDelete
  10. Gratuluji. První byt máme za sebou, teď řešíme první rodinný dům. A jako jsou to sice náročné dny, ale na druhou stranu vím, že řeším něco, po čem mi bude lépe. Teda jako... v rámci možností, že ? Pořád je tu hypotéka a tak dále. ;-) A jako občas mě překvapilo, že jsou některé věci, které jsou problematičtější, než by mohly být. Třeba výroba klicu. Naštěstí jsem pak našel firmu, která to dokázala udělat rychle a bez zbytečných průtahů. ;-)

    ReplyDelete
  11. Já už se taky těším, až se konečně přestěhujeme a budeme ve svém. Co se prý zdá první noc, to se vyplní, tak jsem zvědavá :-D . Je to ale ještě daleko, protože teprve řešíme kupní smlouvu s advokátem, kterého manžel našel zde , ale do léta snad bude všechno vyřízené :-) .

    ReplyDelete